Termoteknik

Temperaturfølsomme stoffer spiller en væsentlig rolle på mange industrielle områder.

Varmekammer

Varmekamre

Individuelle løsninger til en kundeorienteret, effektiv og stabil kvalitet

 

Der er mangfoldige krav til moderne termoteknik, eksempelvis oplagring ved konstant temperatur, frostfri oplagring eller behov for termiske bearbejdelse af medier synkroniseret med produktionsprocessen. Ved fremstilling i kemi-, pharmaceut- og fødevareindustri er temperaturfølsomme medier meget vigtige. Disse medier har forskellige egenskaber. Produktionsprocesser er ligeså forskellige. Gennem mere end 30 år har DENIOS-Engineering designet og fremstillet individuelle løsninger til termoteknik: kundeorienteret, effektiv og stabil kvalitet.

 

Varmeenergien

Elektrisk, damp-, varmt vands- eller olieopvarmning kan benyttes. Til afkøling kan bruges splitapparater eller koldvand strømforsyning. Denios‘ ingeniører står til rådighed for det rigtige valg af ressourcer, placering og indsatsformål.

 

Funktionsprincip

Luften i varmeboksen udsuges af en radialventilator i toppen af boksen. Det tilsluttede varme- eller køleaggregat med varmeveksler opvarmer eller køler luften. Denne luft bliver jævn fordelt ved hjælp af luftkanalsystemet i nederste område af boksen. Sammenspillet mellem varmeveksler og luftledelse, ventilator og luftkanalgeometri er afgørende for en jævn temperaturomdeling i hele boksen.

 

Styringen

Temperaturreguleringen finder sted ved hjælp af analog justering, digital to punkts-regulator eller væskekapillar uden hjælpeenergi. Der kan også installeres en elektrisk-pneumatisk styreenhed. Der kan integreres til diverse interfaces, eksempelvis til styring og regulering af temperaturen eller til en processdokumentation.

 

Mange variabler

Termoteknikken er en videnskab. Processresultater kan ikke eksakt beregnes på forhånd, fordi mange variabler spiller en vigtig rolle i processen:

• Position medium/tønder

• Størrelser af tønder

• Antal tønder, belægning af pladser

 

Individuelle målinger og prøver sikrer den perfekte løsning

Det er meget vigtigt for DENIOS at kunderne får en perfekt løsning til deres problem. En løsning, som

Svarer nøjagtig til behovet. Tests i DENIOS varmekamre giver sikkerhed ved konception og ved realisering. DENIOS gennemfører individuelle målinger og prøver for at undersøge specielle egenskaber af produkter. DENIOS´ kunder har dermed mulighed for at benytte egne tromler og medier til simulationen. Det sikrer en perfekt løsning med stabil og sikker funktion. Testen afslører om kunden kan spare energiudgifter ved at reducere opvarmningstiden. For at finde en individuel løsning skal der afstemmes specifikationer:

• Temperatur- og tidsinterval

• Egenskaber af mediet

• Type af tønder

• Mængdetilpasning

• Rumgeometri

 

Effektiv visning af tætheden

I DENIOS‘ test-varmekamre er der mulighed for at analysere præcis opvarmningstid eller smeltningsforhold af stoffer ved praksisbetonet rammebetingelser. Udarbejdet af DENIOS‘ eksperter står der til sidst omfattende protokoller og analyser til rådighed som grundlag til en vedvarende investeringssikkerhed. Specialbilleder fra et infrarød-kamera viser effektivt tætheden af DENIOS‘ varmekamre og varmebokse.

 

DENIOS er specialisten på områderne miljøbeskyttelse og arbejdssikkerhed for håndværk og industri. Lager til farlige medier, teknik- og sikkerhedsrum og produkter til arbejdssikkerhed hjælper kunder i hele verden med at opfylde virksomhedens forpligtelser. Fra det mindste behov til store lagerløsninger fremstilles produkterne i DENIOS’ egen produktion, certificeret og i overensstemmelse med bestemmelserne.

Se DENIOS’ store udvalg af varmekamre og mange andre produkter i vores webshop www.denios.dk

Skulle du have spørgsmål eller har brug for rådgivning sidder vi klar ved telefonen på 76 24 40 80 eller send en e-mail til: info@denios.dk