Brugersikkerhed med DENIOS

Husqvarna® øger brugersikkerheden med DENIOS

Husqvarna Group er en international koncern, hvis rødder går tilbage til 1689. Skov- og haveudstyr samt tilbehør bliver markedsført i Europa, USA og Asien under Husqvarna® brandet. Lithium-ion teknologi er en vigtig del af produktsortimentet i alt fra græsslåningsrobotter og havefræsere til motorsave. På den måde fremmer Husqvarna® batteridrevet udstyr til effektivt og sikkert arbejde uden emissioner eller larm. Det tætte samarbejde med brugeren er også vigtigt for deres brand. Husqvarna® henvendte sig til DENIOS pga. brugernes voksende usikkerhed om lithium-batteriernes sikkerhed.


Udfordring og opgave

Vi hører igen og igen om farlige ulykker, der involverer lithiumbatterier. I 2017 skabte en brand i et parkeringshus i Hannover overskrifter, hvor branden var forårsaget af et batteri i en elcykel. Lige så alarmerende er tilbagekaldelseskampagnen fra en mobilproducent, som skyldtes brændende og eksploderende batterier. Netop den slags beskeder gør brugere og distributører af lithiumbatterier utilpasse. Producenten Husqvarna® tilbyder en omfattende support over for kunder og ønskede at bekæmpe usikkerheden med et bruger-orienteret sikkerhedsdesign.

Med det i tankerne kontaktede Husqvarna® DENIOS. DENIOS har et stærkt omdømme som specialist i operationel miljøbeskyttelse og arbejdssikkerhed og bliver ofte stolt på som ekspert i sikker opbevaring og opladning af lithiumbatteri-drevede enheder. Produktsortimentet relateret til opbevaring af lithiumbatteri-drevede enheder inkluderer bl.a. opbevaringsrum og skabe samt udstyr til sikker opladning af lithiumbatterier, testrum til lithiumbatterier og et stort udvalg af udstyr.

Husqvarna®'s anmodning er har brugeren i fokus. Husqvarna® råder brugerne til at opbevare deres batteridrevne udstyr, inkl. ladestationen, et frostfrit sted eller indendørs i vintermånederne. Derfor kræver det en sikker indendørs opbevaringsløsning til et mindre antal batterier eller enheder inkl. opladningsfaciliteter. 

 

Løsning

Brandrisikoen gør, at sikker indendørsopbevaring og -opladning kun giver mening i et brandklassificeret system, som sikrer brandbeskyttelse fra begge sider (indefra og udefra). SafeStore, SafeStore Pro og SmartStore skabe fra DENIOS er bedst egnet til den anvendelse pga. deres kompakte størrelse. De tilbyder 90 min. brandmodstand – både indefra og udefra.

SafeStore Pro og SmartStore modellerne har – udover brandmodstanden – et 3-trins advarsels- og brandbekæmpelsessystem inde i skabet. Derudover har SmartStore skabene 60 pladser (afhængigt af modellen) til at oplade lithium-ion batterier sikkert og i et overvåget miljø.

Lithium-skab Smartstore
Lithium-skab SmartStore

Resultat

Med købet af DENIOS skabe til lithiumbatterier har Husqvarna® skabt muligheden for at tilbyde kunder omfattende rådgivning og sikkerhed ved opbevaring og opladning af batteri-drevet udstyr. De bekvemmelige og sikre skabsløsninger er den ideelle tilføjelse til sortimentet for en producent, der fokuserer på effektivitet og sikkerhed for brugere af Husqvarna® skov- og haveudstyr. De forskellige typer af skabe gør det også muligt for Husqvarna® at tilbyde deres kunder løsninger, som opfylder deres behov.