Dekontamineringsrum til rengøring (Rensning for radioaktive stoffer)

Teknisk universitet München

Teknisk universitet München

På basis af et teknik-/sikkerhedsrum har DENIOS leveret et dekontamineringsrum til rengøring samt rensning af materiel og værktøjer, der er forurenet med radioaktive stoffer.

Opgave:
Det tekniske universitet München har brug for et dekontamineringsrum til at rengøre  overfladisk radioaktivt forurenede genstande og værktøjer, før de må forlade systemets kontrolområde. Rengøringen foregik hidtil i et provisorium, som skulle erstattes af en professionel løsning.


Løsning:
På basis af teknik-/sikkerhedsrum har DENIOS leveret et dekontamineringsrum som House-in-House system. Denne ”Dekontbox” med udvendige mål på  4200 x 2850 x 2300 mm (BxDxH) er blevet udført af rustfrit stål indvendigt og galvaniserede plader udvendigt. Isoleringen består af 80 mm polyurethan skum. Opbygningen foregik på selve stedet, hvor rummet blev svejst fuldkommen væsketæt. Der er blevet taget hensyn til kundens medie- og el tilslutninger og en drænage er blevet lagt til kundens opsamlingssystem.  Dørene har et vindue samt en ekstra serviceklap og der findes både en person- og værktøjssluse.

Resultat:

Kunden har fået en komplet House-in-House løsning, som opfylder alle krav til at medarbejderne er fuldstændig beskyttet under rengøringen. Projektet er blevet realiseret i løbet af 5 uger uden at forstyrre forskningsaktiviteterne. Det tekniske universitet München har været meget tilfreds med den hurtige og professionelle realisering.


 (Copyright billeder: W. Schürmann / FRM II, TU München)