Sikker testrum til lithium-ionen forskning og udvikling

Phoenix Testlab

Phoenix Testlab

I mere end 30 år har firmaet Ads-Tec GmbH, Tyskland, udviklet og produceret robuste IT-systemer til industriel brug og komplekse automationsløsninger. Som partner og leverandør for teknologi på området batterisystemer til  lithium-ionen-lagre, er Ads-Tec i gang med et stort projekt til fremtidens elbiler.

Opgaven:
Der skulle bruges et sikkert testrum til forskningsarbejde på området lithium-ionen-energisystemer. På dette område findes kun uklare instrukser og retningslinjer i lovgivningen. Sikkerhed sættes dog højt hos Ads-Tec, hvilket også afspejler sig i den omfattende risikoanlyse.

Løsningen:
I tæt sammenarbejde med ads-tec har DENIOS' ingeniører udviklet en løsning, som både passer præcis til virksomhedens behov og sørger for maksimal sikkerhed. Gennem udviklingsprocessen blev der drøftet mange mulige farer, hvor der ikke fandtes generelle svar. EI90 brandbeskyttelse med godkendelse af DIBt Berlin var et minimumskrav.

Testrummet på 30 m² opfylder alle brandsikringskrav. Både Atex-konformitet og kravene til beskyttelse af vandområder overholdes. Yderligere er opsamlingskarret udstyret med et elektrisk ledende PE indlægskar.
For at opnå endnu større sikkerhed for medarbejderne, blev et vindue indsat i EI90-døren. Ud over testrummet blev et ekstra EI90 brandbeskyttelseslager til lagring af lithium-ionen-batteri installeret.


Resultatet:
Effektiv udnyttelse af plads og høj sikkerhed var afgørende betingelser for valget af containerne. Brandsikringscontainere fra DENIOS opfylder disse krav.
DENIOS' "plug and store" konstruktion, den moderne produktion i Bad Oeynhausen, Tyskland, og det gode samarbejde mellem de to selskaber, muliggjorde en hurtig ibrugtagning.
Derved ydes et aktiv bidrag til miljøbeskyttelse og beskyttelse af medarbejderne.