Rådgivning absorbenter

Guide til absorbenter: Find den rette til dit behov

I praksis er der altid noget, der går galt – men det må ikke blive til et problem. Uanset om det er dryp fra en maskine under det daglige arbejde eller spild fra en lækket container; absorbenter hjælper dig med at eliminere faren og de omkostninger, der følger med.

I vores webshop finder du de rette produkter til dine arbejdsprocesser, så du kan beskytte dine medarbejdere og miljøet i tilfælde af en lækage. 


Hvorfor skal jeg bruge absorbenter?

 • De beskytter dine medarbejdere og miljøet mod lækkede væsker

  Selv ved mindre lækager er miljøet og arbejdssikkerheden i fare. Det kan hurtigt ende galt, hvis en medarbejder kommer i kontakt med de spildte væsker eller glider i dem. DENSORB® absorbenter er både effektive til at forebygge og at bruge i en nødsituation. Her absorberer de spildte væsker og hjælper dig med at begrænse de skadelige konsekvenser – i alt fra industrielle til kemiske områder.

 • Du undgår unødvendige udgifter

  Når olier og kemikalier lander i kloakker, jorden eller grundvandet, er det dyrt på forureningskontoen. Men du kan undgå høje omkostninger til oprydning og bortskaffelse ved at bruge DENSORB® absorbenter. Så beskytter du dig mod sikkerhedsrisici og de forbundne omkostninger.

 • Du overholder lovbestemmelser og miljøstandarder

  Lovningen kræver, at forurening af miljøet – f.eks. gennem vandforurenende væsker – skal kunne blive forhindret i virksomhederne. Love og miljøstandarder som ISO 14001 stiller krav til en ansvarlig håndtering af farlige væsker. Det er derfor vigtigt at absorbere spildte væsker sikkert med absorbenter.


Anvendelsesmulighederne for DENSORB® absorbenter er lige så forskellige som de problemer, de kan løse. Uanset om det er en forebyggende gulvbelægning, underlag til påfyldning, rengøring, vedligeholdelse eller absorbering af spildte væsker.

Se et udpluk af de mange muligheder nedenfor.

Absorbentmåtter som underlag ved laboratoriearbejder
Reparationsarbejde absorbenter
Absorbenter til hurtig rengøring
Absorbenter
Absorbenter
Absorbenter
Absorbenter
Absorbenter
Absorbenter
Absorbenter
Absorbenter
Formbare absorbenter

Hvilke fordele giver DENSORB® mig?

 • Bedste absorberingsevne
  DENSORB® absorbenter kan optage op til 16 gange sin egen vægt i f.eks. olie.

 • Højeste ydeevne
  Adhæsionen mellem fiberoverfladen og væsken sikrer, at DENSORB® absorbenter ikke drypper. Og så er de modstandsdygtige – selv når de er mættet med væske. De er derfor velegnede til langvarigt brug.

 • Besparelser ved bortskaffelse
  På grund af deres lave vægt og høje absorberingskapacitet har DENSORB® absorbenter betydeligt lavere bortskaffelsesomkostninger end konventionelle absorbenter. 

 • Optimal sikkerhed
  DENSORB® absorbenter udgør ingen sundhedsmæssige risiko – tværtimod. De bidrager til en sikker og ren arbejdsplads, som også formindsker risikoen for at glide. 

 • TOP-produktudvalg
  Med sin omfattende produktportefølje tilbyder DENSORB® dig et produkt til enhver situation. Se vores tip til det rette valg af produkter nede på siden.

Test DENSORB!

Startsæt UNIVERSAL

DENSORB startsæt

Indhold:

 • 5 Premium absorberende måtter 40 x 50 cm
 • 5 Economy absorberende måtter 40 x 50 cm
 • 2 absorberende puder 25 x 25 cm
 • 2 absorberende slanger 120 x 7,5 cm

Test nu >>

DENSORB prøvesæt

GRATIS DENSORB prøvesæt

Indhold:

 • 1 Premium absorberende måtte 40 x 50 cm
 • 1 Economy absorberende måtte 40 x 50 cm

Test nu >>


Hvordan skal absorbenter opbevares?

DENSORB nødhjælpssæt

Kemikalie- og olieabsorbenter skal beskyttes mod UV-stråling og opbevares et tørt sted. Temperaturen spiller ingen rolle under opbevaringen, da smeltetemperaturen først er nået ved 170° C. Hvis de kriterier er opfyldt, bliver der låst op for en langvarig holdbarhed og opbevaringsløsning. Olieabsorbenterne skal dog altid opbevares adskilt fra universal- og kemikalieabsorbenterne for at opretholde deres vandafvisende egenskaber.

Sørg for, at du altid har nok absorbenter inden for rækkevidde, så du kan reagere hurtigst muligt ved lækager. Med vores praktiske DENSORB® nødssæt er dine absorbenter altid der, hvor du har brug for dem. 

DENSORB sæt til olie  |  DENSORB sæt til kemikalier DENSORB Universalsæt


Hvad skal du huske, når du bortskaffer absorbenter?

Kemikalie- og olieabsorbenterne udgør i sig selv ingen sikkerhedsrisiko, men det gør farlige væsker til gengæld. Så når absorbenterne absorberer en farlig væske, påtager de sig væskens egenskaber. Efter brug skal de anvendte absorbenter bortskaffes i overensstemmelse med lovgivningen, og her er den absorberede væske afgørende. En absorbent med olie skal f.eks. bortskaffes i overensstemmelse med reglerne for bortskaffelse af olie. Du kan finde flere informationer ved de ansvarlige myndigheder. 


Hvilke absorbenter skal jeg altid have på lager?

Det skal altid vurderes, om opbevaringen og håndteringen af de farlige stoffer udgør en sikkerhedsrisiko for ansatte og andre mennesker. Som en del af risikovurderingen skal der også defineres forebyggende foranstaltninger.

Kontrollér hvilke væsker du håndterer i den daglige drift og vær opmærksom på både typerne, mængden og hvordan de bliver brugt. Du skal altid have tilstrækkeligt med absorbenter til rådighed, som er egnede til at absorbere din virksomheds væsker. 


Vælg det rette produkt

DENSORB® absorbenter fås i mange forskellige varianter til mange forskellige formål. Nedenfor finder du alle de vigtige informationer, så du kan finde det rette produkt til dit behov.

Anvendelsesområder

Når den rette absorbent skal findes, kommer det først og fremmest an på væsken, der skal absorberes. DENSORB® absorbenter fås i tre versioner med hver sine anvendelsesområder:

 

DENSORB UNIVERSAL
Egenskaber: Hydrofil, absorberer næsten alle væsker
Velegnet til: Olie, kølemidler, smøremidler, frostvæske, olie-vand-emulsioner og andre vandige væsker samt ikke-aggressive syrer og baser
DENSORB OLIE
Egenskaber: Hydrofob, absorberer kulbrintebaserede væsker og er vandafvisende
Velegnet til: Olie, benzin, diesel, opløsningsmidler og råolie
DENSORB SPECIAL
Egenskaber: Hydrofil, absorberer næsten alle væsker, herunder aggressive kemikalier
Velegnet til: Syrer, baser og aggressive medier

 

Er du ikke sikker på, om det er rulle, slanger eller noget helt tredje, der passer bedst til dit behov? Du kan finde vores liste over anvendelsesområderne for de forskellige typer nedenunder.


Typer

DENSORB® absorbenter fås i mange praktiske formater. Uanset om dit forbrug er stort eller småt, så finder du den rette type her. Du finder information om hvert produkt ud fra typen.

DENSORB ruller

DENSORB® ruller

DENSORB® ruller er effektive, når det kommer til at dække store områder – f.eks. under maskiner, hvor der er risiko for lækager. Produktet fås i forskellige bredder og er perforerede i midten og per 40 cm. På den måde kan de opdeles efter behov, og du behøver du ikke at bruge mere end nødvendigt.

Så har du typisk brug for en større mængde absorbenter (f.eks. til gulvbelægning)? Eller løber dit daglige behov hurtigt op i et stort forbrug? Så er DENSORB® rullerne den helt rigtige løsning for dig.

DENSORB måtter

DENSORB® måtter

Uanset om du skal fjerne væsker under vedligeholdes- og rengøringsarbejde eller bekæmpe lækager – DENSORB® måtter er din schweizerkniv. Med dem kan du bruge absorbenter efter behov og på en økonomisk måde i den daglige drift. De er perfekte til et langvarigt brug, der byder på opsamling af spildte dråber. Og i tilfælde af en lækage er DENSORB® måtter også velegnede til at absorbere spildte væsker.

Skæremåtterne er udstyret med perforering i midten for at sikre et mindre forbrug og færre omkostninger. Det betyder, at du kan skære små stykker af hurtigt og nemt, og at du så kun bruger den nødvendige mængde.

DENSORB slanger

DENSORB® slanger

DENSORB® slanger er uundværlige, når lækagerne skal bekæmpes. De har en høj kapacitet og er lette at forme. På den måde gør de det nemt og hurtigt at inddæmme lækkende maskiner eller containere. Her er den lækkede væske ikke blot forhindret i at sprede sig, den er også pålideligt bundet.

Den særligt fleksible slangeform sikrer, at den kan bruges uden begrænsninger. Med DENSORB® slanger kan du sågar nå de områder, der ellers er svære at komme til.

DENSORB puder

DENSORB® puder

DENSORB® puder har en stor absorberingskapacitet, men kræver kun ganske lidt plads takket være deres fleksible form. Det gør dem velegnede til at absorbere spildt væske på svært tilgængelige steder.

Med en særlig polypropylen som fyldstof opnår puden en høj absorberingskapacitet. DENSORB® puder er derfor perfekte til kontinuerligt brug – f.eks. ved aftapning. DENSORB® puder er også din trofaste hjælper, når det kommer til at absorbere lækager.

DENSORB Varioform

DENSORB® varioform

Der er plus på sikkerhedskontoen for alle varioform-brugere: Du er forberedt på enhver situation! Med DENSORB® varioform har du et produkt til hele fire forskellige anvendelsesområder. Det kan bruges universalt som en rulle, måtte, slange eller renseklud og er velegnet til dagligt brug såvel som til bekæmpelse af uforudsete lækager.

Absorbenten er allerede foldet og klar. Du kan få det på rulle og kan du let rive den rette mængde af til formålet takket være de mange perforinger i på tværs af midlet. Dets praktiske og pladsbesparende dispenserboks gør desuden produktet ideelt til brug på farten.

DENSORB tromleoplag

DENSORB® tromleoplag

Når du bruger pumper eller tragte oven på en stående tromle, sikrer underlaget renligheden. Tromlens låg forbliver rent, og uheld kommer ikke på tale. Produktet er skræddersyet til 200 liters tromler og fås kun i en UNIVERSAL-version til absorbering af olie, kølevæsker og opløsningsmidler samt ikke-aggressive syrer og baser.

I vores webshop finder du andre praktiske DENSORB®-formater såsom tæpper, oliespærrer, olieterninger, granulater og nødssæt.


Materialetykkelse

Absorberingskapaciteten og holdbarheden er yderligere to vigtige kriterier, du skal have i mente, når du skal finde det rette produkt til dit behov. De afhænger blandt andet af materialets tykkelse. DENSORB® ruller og måtter fås med to forskellige materialetykkelser:

DENSORB light

LIGHT = Enkelt materialetykkelse

Normal materialetykkelse, yderst fleksibel og ideel til at absorbere små mængder væske fra f.eks. reparationer og produktionen samt mindre lækager.

DENSORB heavy

HEAVY = Dobbelt materialetykkelse

Ekstra tykt materiale med den højeste kapacitet. Den høje modstandsdygtighed muliggør langvarig anvendelse og/eller absorbering af større mængder væske – f.eks. større lækager.


Kvalitet

Jo bedre holdbarheden er, jo længere tid kan produktet bruges i. Om du vil være bedst tjent med en ekstrastærk holdbarhed, eller om en normal kvalitet vil være tilstrækkelig, afhænger af dit behov. DENSORB® ruller og måtter fås i fire forskellige kvaliteter:

 

DENSORB TRIPLE PREMIUM

PREMIUM TRIPLE

Det højeste niveau inden for renlighed og holdbarhed.

Med deres flerlagsstuktur opfylder DENSORB® ruller og måtter i Premium Triple-kvaliteten de høje krav til holdbarhed og renlighed. De sikres ved, at absorbenten har et væskegennemtrængeligt beskyttelseslag på begge sider. Som en ekstra bonus er absorbenten fnugfri, så du kan med fordel bruge det til følsomme formål og overflader.

DENSORB ECONOMY TRIPLE

ECONOMY TRIPLE

Høj modstandsdygtighed sikrer et langvarigt brug.

Med deres flerlagsstruktur lever Economy Triple-kvaliteten op til høje krav til holdbarhed og renlighed. De er udstyret med et væskegennemtrængeligt beskyttelseslag på begge sider, hvilket sikrer en høj slidstyrke. Kvaliteten er ideel til brug i produktionen, laboratoriet eller andre snavsfølsomme områder. 

DENSORB ECONOMY DOUBLE

ECONOMY DOUBLE

Ekstra kvalitet der imødekommer de høje krav om holdbarhed og effektivitet.

DENSORB® måtter og ruller i Economy Double-kvalitet har et ekstra lag fnugfrit beskyttelseslag på oversiden. Det tilføjer en robusthed til absorbenten og sikrer en høj slidstyrke. Det er ideelt til næsten alle formål – fra gulvbelægning til langvarigt brug eller rengøringsarbejde. 

DENSORB ECONOMY SINGLE

ECONOMY SINGLE

Designet til de fleste dagligdags arbejdsopgaver.

DENSORB® måtter og ruller i Economy Single-kvalitet er stærkt absorberende absorbenter uden yderligere forstærkning fra beskyttelseslag. På den måde er de ideelle til et økonomisk forbrug. Du kan bruge dem til rengøringen, eller når mindre lækager og spild fra vedligeholdelses- eller reparationsarbejde skal ryddes af vejen.