Undgå faldulykker på arbejdspladsen

Undgå fald på arbejdspladsen

Fald er en af de mest udbredte årsager til skader på arbejdspladsen. Det kan både koste langvarigt sygefravær og ende i dyre retssager. Men det kan heldigvis undgås med det rette udstyr.

Pas på dine medarbejdere ved at udstyre arbejdspladsen med de rette sikkerhedsløsninger som skridsikre måtter, gulvmarkering og opbevaringsløsninger. Så kan du reducere antallet af uheld markant.

Her får du tre sikkerhedsforanstaltninger til at reducere risikoen for at falde på arbejdspladsen:


Vores 5 tips til at undgå faldulykker på arbejdspladsen

1  Gå sikkert med det rette gulvudstyr

Det er vigtigt at tænke over gulvet, når du udtænker et produktionsmiljø. Fx kan glatte overflader blive farlige, når medarbejdere har blade, snavs og fugt med udefra. Med skridsikre måtter, gulvbelægning og trappeprofiler kan du sikre et sikkert arbejdsmiljø for medarbejdere og besøgende.


2  Hold skidtet under kontrol

Skidt og snavs kan nemt udgøre en fare for at glide - især hvis du arbejder i et miljø, hvor der arbejdes med væsker. Her har du brug for smudsmåtter i indgangen til at fange støv, mudder og vand, som kan slæbes med ind udefra.


3  Sikr dig, at alt har en plads

Værktøj og udstyr kan ofte efterlades liggende rundt omkring, hvilket udgør en fare for at falde i arbejdsområderne. Der er mange forskellige opbevaringsmuligheder tilgængelige, som kan hjælpe dig med at undgå, at værktøj, der ikke bliver brugt, udgør en falderisiko.


4  Hav klare og definerede områder

Det er vigtigt at vise medarbejdere, hvor de forskellige arbejdsområder og sikre gangområder er i produktionen. Gulvmarkering kan bruges til gangbroer, og afspærringer kan markere trafikruter for tungt maskiner såsom gaffeltrucks.


5  Sørg for tilstrækkelig belysning

Noget, der ofte overses i arbejdsmiljøer, er belysning. Installatin af ordentlig belysning vil øge synligheden i produktionsområder og reducere risikoen for ulykker, mens det bidrager til en øget produktivitet.