DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Renluft- og containment-løsninger

DENIOS har mere end 30 års erfaring med fremstilling af renrumssystemer til den farmaceutiske og kemiske industri. Vores udvalg af tjenester omfatter containment-løsninger af høj kvalitet til støv- og opløsningsmidler, der sikrer de aftalte koncentrationer på arbejdspladsen. Hvis du har brug for et lukket renrumsmiljø til sikker håndtering af pulvere eller opløsningsmidler (dosering, prøvetagning, formaling, sigtning osv.), er DENIOS containment-løsninger det rette valg.

Laminar downflow-systemer

En laminar downflow-containment-løsning er et lukket system, der er designet til at kontrollere potente og ikke-potente forbindelser, f.eks. pulvere eller støv, under prøvetagning, vejning og andre manuelle processer.

Containment-systemer som f.eks. laminar downflow containment-løsninger og laminar downflow-stinkskabe beskytter operatørerne mod farlige stoffer, der kan frigives under manuel håndtering af produkter. Der findes forskellige ventilationsteknologier (recirkulation/udsugning) med et højt beskyttelsesniveau over store emissionsområder, samtidig med at operatøren stadig har fuld bevægelsesfrihed.

De kan opsættes til at give en retningsbestemt, vertikal luftstrøm, der sikrer ren og sikker indåndingsluft til arbejdstageren. I arbejdsstationer uden nedstrømning undertrykkes og udsuges støv og røg i hele arbejdsområdet.

Typiske anvendelsesområder for laminar downflow-containment-løsninger:

 • Produktdosering
 • Områder til udtagning af produktprøver
 • Underopdelte arbejdspladser
 • Fyldning/vejning af bulkvarer
 • Påfyldning af reaktorer
 • Tømning af produkter
 • Testfaciliteter
 • Containment-arbejdspladser
 • Blandede områder
 • Påfyldning/tømning af tromler

Funktioner og udstyr

Recirkulationssystem

I et recirkulationssystem bliver 100 % af luften udsuget af et højtydende ventilationssystem. Samtidig forhindrer en automatisk volumenstrømsregulering et muligt trykfald, når filterstøvbelastningen stiger.

90 % af den rene luft udledes jævnt fra loftet til hele sikkerhedsarbejdsområdet, og alt fint støv ledes nedad og ud af operatørens åndedrætsområde. Når støvet falder ned til en lav højde over gulvet, leder udstødningsgitterne støvet ud til bagsiden af arbejdsstationen. Filtersystemet i det bageste område, der består af grovstøvforfiltre, finstøvfiltre og HEPA-filtre, filtrerer støvet ud, inden den rene luft ledes tilbage til loftet.

10 % af luften ledes ud af filtrene ud i det udendørs område, hvilket skaber et let undertryk. En lufttilførsel på normalt 10 % med et let undertryk sikrer indeslutning. Systemet omfatter styring af luftstrømmen, motor, ventilator og belysning og giver nem adgang til filtrene fra indersiden.

Systemets komponenter

 1. Udsugningsgitter

 2. Forfilter til groft støv

 3. Fint støvfilter

 4. HEPA-filter

 5. Kontrol af luftstrømmen

Udsugningssystem

I udsugningssystemet kommer 100 % af lufttilførslen fra et særligt højtydende ventilator/filtersystem med et grovstøvforfilter, et fint støvfilter og et HEPA-filter, der skaber en nedadgående strøm af ren, filtreret luft og samtidig leder alt fint støv nedad og ud af operatørens åndedrætsområde. Når støvet falder ned til en lav højde over gulvet, ledes støv/gas eller røg med høj hastighed gennem udsugningsgitre til bagsiden af arbejdsstationen. Udsugningsfiltersystemet i det bageste område består af et grovstøvforfilter, et fint støvfilter og et HEPA-filter, som filtrerer støvet, før det suges ud i atmosfæren. En 10 % tilførsel af luft til arbejdspladsen med undertryk fra det ydre område sikrer et konstant undertryk på arbejdspladsen. Enheden omfatter instrumentering, luftstrømsstyring, motor, ventilator og belysning og giver nem adgang til vedligeholdelsesfiltrene fra indersiden.

Magnehelic differenstrykmålere giver realtidsindikation af status for til- og fraluftsfiltre samt til- og fraluftstrømmen. Kontrolkabinettet omfatter kontrolelementer, belysning og motor, strømtilslutninger og stop/start-funktion. Arbejdsstationen er udstyret med sikkerhedsafbrydere for enhedens til- og fraluft samt en alarmindikator.

Systemets komponenter

 1. Udsugningsgitter

 2. Forfilter til groft støv

 3. Fint støvfilter

 4. HEPA-filter

 5. Udsugningsstuds til tilslutning til kundens udluftssystem

Specialudstyr

 • Fuldautomatisk styring af luftstrømmen
 • Udsugnings-, finstøv- og HEPA-filtre i Safe-Change-filterhuse til sikker udskiftning af filtre
 • Tilluft med varme-/køleelementer
 • Elektriske komponenter i overensstemmelse med ATEX-direktiverne for potentielt eksplosive områder
 • GMP/FDA konforme versioner

Anvendelsesspecifik anlægsteknik

Praktisk eksempel på et prøvetagningssystem

DENIOS har designet et prøvetagningssystem til en kunde i medicinalindustrien: med materialelås, personalelås og arbejdsstation til prøvetagning - inkl. automatisk IPA-desinfektionsområde.

Læs mere

Isolatorer og produkttømningssystemer

DENIOS tilbyder isolatorer til adskille medarbejderen fra fra det farlige materiale eller arbejdsområde på hermetisk og gastæt vis. De er også velegnede til støv-containment ved tømning og pakning af tørre pulverprodukter.

Læs mere

Udnyt vores ekspertrådgivning!

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.

Vores kunderådgivere er klar til at hjælpe dig i din virksomhed!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Vigtige tilføjelser til din renluft- og containment-løsning

Udstyr

Udnyt DENIOS' bedre produktsortiment til at opsætte dit system til udsugning af forurenende stoffer efter dine behov. Og så leverer vi det som en nøglefærdig løsning - inkl. dit valgte udstyr. Udsugningssventilatorer, integrerbar filterteknologi, eksplosionssikring og meget mere: Hos DENIOS får du den optimale løsning til dine behov. Vi rådgiver dig også gerne i din virksomhed, så vi kan udarbejde den VARIO-Flow-løsning, der opfylder dine behov.

Service

Vi ser os selv som din "all-round partner" og tager denne opgave alvorligt: Læg ansvaret i vores hænder, og vi tager os af resten. Vi minder dig f.eks. gerne om, hvornår vedligeholdelse skal foretages og udfører den pålideligt. Så kan du koncentrere dig fuldt ud om din virksomhed. Hvad kan vi ellers gøre for dig? Lad os tale om det. Vores medarbejdere er der for at hjælpe dig med ord og handling. Med DENIOS kan du stole på en pålidelig og kompetent servicepartner.

Vil du vide mere om lignende emner?

Case study

Sådan opbevarer sundhedsinstitution farlige væsker i tætbebygget område

Hvad gør man, når man skal opbevare store mængder farlige væsker – i et område omgivet af bygninger og med en livlig trafik? Det var den udfordring, som en af vores kunder i sundhedssektoren kom til os med.

Læs mere
Case study

Opbevaring af kemikalier og brandfarlige væsker hos Hydro Precision Tubing

Til deres produktion bruger Hydro en række forskellige kemikalier – og så er der senere kommet brandfarlige væsker til samlingen. Og det er bl.a. de to slags væsker, der har fået Hydro til flere gange at kontakte os.

Læs mere
Case study

Opbevaring af opløsningsmidler

Schunk Group har specialiseret sig i fremstilling af produkter lavet af kulstof og grafit. Medarbejdere er ofte i kontakt med rengøringsmidler, der indeholder opløsningsmidler. DENIOS skabte en rummelig in-house løsning, der gjorde det muligt både at opbevare væsker sikkert og samtidig arbejde direkte med dem.

Læs mere
Case study

Luftteknik - Udsugningsbord til BECOM GmbH

BECOM GmbH fra Østrig producerer elektromekaniske enheder. Ved rengøring af små dele dannes der brandfarlige acetonedampe, som medarbejderne bør beskyttes mod. Et DENIOS udsugningsbord / stinkskab med forureningsdetektion garanterer en øget sikkerhed.

Læs mere
Hent flere 4 af 8 artikler blev indlæst
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Ring til os eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00