DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Airbus er afhængig af DENIOS' kompetence til opbevaring af farlige medier

Hos Airbus-virksomheden i Finkenwerder opbevarer de maling og lak i skræddersyede lagre til farlige medier fra DENIOS, der opfylder kravene i henhold til loven. Og med den smidige og rettidige udførsel af projektet har DENIOS løst Airbus’ opgave til fuld tilfredshed.

Udfordring og opgave

Hos Airbus i Finkenwerder skulle der konstrueres et rum, hvori medarbejdere kunne blande maling. Dette rum skulle være en langrækkende udstyrsamlingshal til hydrauliske og pneumatiske installationer.

Der skulle implementeres flere afgørende aspekter i den skræddersyede løsning. På den ene side skulle det være et lovpligtig lager til sikker håndtering af vandforurenende væsker samt brandfarlige stoffer (maling og lak). På den anden side skulle det specifikke lagerrum også have alle de nødvendige godkendelser. Dette skyldes, at det kun er systemer og lagre med de obligatoriske godkendelser, som kan blive forsikringsdækket.

Airbus ønskede også, at den færdige løsning skulle bestå af et brandsikkert lager med en brandbeskyttelse på 90 minutter (F 90 / REI 90). Endvidere skulle lageret også være en arbejdsstation, hvor de farlige medier bliver bearbejdet. Til den arbejdsstation skulle der være udsugning. I den forbindelse har emnerne 'brandbeskyttelse' og 'ventilationsteknologi' spillet en afgørende rolle. Til arbejdsstationen blev derfor relevant at inkludere et stinkskab og udsugningsbord, hvor medarbejderne bliver beskyttet mod skadelige dampe, når de arbejder med de farlige medier.

Ved brug af lageret til blanding af farver skulle der også kunne gennemføres et luftskifte af 10 omgange. Denne funktion udgjorde en stor ventilationsudfordring med komplekse udsugningskanaler og -rør. Dertil skulle der inkluderes en ekstra udsugningstank til rensning af dele.

Løsningen fra DENIOS

Ved afgivelsen af ​​ordren opnåede DENIOS AG point med sine markante kernekompetencer inden for områderne brandbeskyttelse og ventilationsteknologi. Aspektet med at finde en enkelt producent til de formulerede krav, som var i stand til at forsyne Airbus med en komplet nøglefærdig løsning, var afgørende for kunden. Airbus efterspurgte også en kompetent og allround projektstøtte og rådgivning til fra start til aflevering af den færdige løsning.

DENIOS matchede denne præstationsprofil perfekt og fik tildelt kontrakten. Som en løsning anbefalede vores udviklere Airbus et walk-in lager med 90 minutters brandmodstandsdygtighed (et F90 system) med en integreret arbejdsstation til farlige medier. Denne arbejdsstation skulle være med udsugning. Walk-in lageret har 90 minutters brandsikring både indefra og udefra. Udstyrets funktioner omfattede teknisk ventilation, ventilationsovervågning, et portlåsesystem, en fejlindikator og en bevægelsesdetektor. Det eksplosionssikre (EX) design blev brugt til alle komponenter. Arbejdsstationen til bearbejdning af de farlige medier er eksplosionssikker (EX-sikret) og har en arbejdsflade på 2,0 x 0,8 meter.

Resultat og kundefordele

Airbus har modtaget et multifunktionelt brandsikkert lager, hvor der kanblandes farver, og hvor alle farlige medier sikkert kan opbevares i henhold til loven - og som opfylder alle krav. Den beskyttede håndtering af maling og lak med den omfattende ventilationsteknologi. er garanteret hos den enkelte medarbejder fra start. Den gunstige placering af lageret til farlige medier (maling og lak) har også medført en ekstra fordel: effektive omkostnings- og tidsbesparelser. Lignende løsninger er nu i brug i andre Airbus-fabrikker.

Udforsk relevante produkter

Brandsikre containere

De brandsikre containere fra DENIOS giver dig en pålidelig, dobbeltsidet REI 90 brandbeskyttelse. Få gavn af testet sikkerhedskoncept til opbevaring af dine brandfarlige medier!

Se udvalg

Stinkskabe

Stinkskabe og udsugningsborde med forskellige udsugningsteknologier og individuelle udstyrsmuligheder, der passer til dine behov.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning!

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.

Vores kunderådgivere er klar til at hjælpe dig i din virksomhed!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Måske du også er interesseret i ...

Case study

Sådan opbevarer sundhedsinstitution farlige væsker i tætbebygget område

Hvad gør man, når man skal opbevare store mængder farlige væsker – i et område omgivet af bygninger og med en livlig trafik? Det var den udfordring, som en af vores kunder i sundhedssektoren kom til os med.

Læs mere
Case study

Opbevaring af kemikalier og brandfarlige væsker hos Hydro Precision Tubing

Til deres produktion bruger Hydro en række forskellige kemikalier – og så er der senere kommet brandfarlige væsker til samlingen. Og det er bl.a. de to slags væsker, der har fået Hydro til flere gange at kontakte os.

Læs mere
Artikel

Brandbeskyttelse: standarder og lovgivning

Alle, der skal opbevare brandfarlige væsker, stoffer eller gasser bør på et tidligt tidspunkt orientere sig om de juridiske krav. Vi præsenterer de vigtigste danske og internationale love og standarder, som du bør kende til inden for brandbeskyttelse.

Læs mere
Produktguide

Vær på den sikre side i Ex-områder

Hos DENIOS finder du et produktsortiment, der dækker alle aspekter af eksplosionsbeskyttelse. Det omfatter mere end 2.000 artikler til brug i Ex-områder, som dækker alle 3 niveauer af eksplosionsbeskyttelsesforanstaltninger. Her får du et overblik!

Læs mere
Case study

Opbevaring af opløsningsmidler

Schunk Group har specialiseret sig i fremstilling af produkter lavet af kulstof og grafit. Medarbejdere er ofte i kontakt med rengøringsmidler, der indeholder opløsningsmidler. DENIOS skabte en rummelig in-house løsning, der gjorde det muligt både at opbevare væsker sikkert og samtidig arbejde direkte med dem.

Læs mere
Case study

Luftteknik - Udsugningsbord til BECOM GmbH

BECOM GmbH fra Østrig producerer elektromekaniske enheder. Ved rengøring af små dele dannes der brandfarlige acetonedampe, som medarbejderne bør beskyttes mod. Et DENIOS udsugningsbord / stinkskab med forureningsdetektion garanterer en øget sikkerhed.

Læs mere
Hent flere 6 af 17 artikler blev indlæst
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Ring til os eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00