DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Sådan opbevarer en sundhedsinstitution farlige væsker i tætbebygget område

Hvad gør man, når man skal opbevare store mængder farlige væsker – i et område omgivet af bygninger og med en livlig trafik?

Det var den udfordring, som en af vores kunder i sundhedssektoren kom til os med. For institutionen er placeret i byens centrum, og det er en placering, der ikke efterlader nogen mulighed for at bygge til. Så tilbage var der kun én mulighed – men den satte særlige krav til opbevaringen.

Hvad var udfordringen?

Det var en af deres samarbejdspartnere, der havde taget fat i os, da sundhedsinstitutionen skulle opbevare store mængder farlige væsker på forsvarlig vis. Helt præcist skulle 32 x 1000 liters IBC palletanke have en plads, men her kom udfordringen.

For da sundhedsinstitutionen ligger midt i det pulserende byliv, var en udvidelse af området ikke på listen over muligheder. I stedet måtte institutionen gennemsøge området for et par frie kvadratmeter, hvor opbevaringen kunne stå. Pladsen blev fundet op ad en eksisterende bygning, men netop den lokation satte særlige krav til opbevaringen.

For lige foran bygningen var en trafikeret vej, hvor lastbiler, vogne og besøgende havde deres daglige gang. Så dybden på opbevaringsløsningen skulle være så lille som muligt, så opbevaringen ikke blokerede for trafikken. Og det var en unik størrelse, som kun DENIOS kunne klare.

Og så skulle brandsikkerheden være i orden – fx skulle opbevaringen være:

  • Brandsikker, så den kunne stå sikkert op ad bygningen uden sikkerhedsafstande

  • Ventileret for at forhindre ophobning af farlige dampe

Hvad blev løsningen?

Kun en særlig dybde kunne gøre det – og derfor faldt valget på fire brandsikre containere RFP 615.30 fra DENIOS. Modellen har en unik dybde på kun 1784 mm, som gjorde det muligt for institutionen at opbevare de farlige væsker på forsvarlig vis med plads til, at lastbiler kunne glide ubesværet forbi.

Tilbage var der kun et krav at vinge af, før opbevaringen kunne lykkes på det ønskede spot: brandsikkerheden. Det levede containerne op til med 90 minutters brandsikring (REI 90 / BS 90) – både ude- og indefra.

Brandbeskyttelsen blev understøttet af en ATEX-godkendt mekanisk ventilation med en udskiftning af luften på 10/t og opfylder ATEX-kravene. Og som en ekstra sikkerhed er containeren udstyret med aflåselige EI₂ 90-C fløjdøre med ABDL-anlæg. Anlægget sikrer, at dørene automatisk lukker i, hvis en brand bryder ud, og så kan det holde dørene åbne efter behov.

På den måde blev det muligt for sundhedsinstitutionen at opbevare store mængder farlige væsker på forsvarlig vis – på den rette lokation.

De fire brandsikre containere

Brandsikker container ved port

Udforsk relevante produkter

Miljøcontainere til kemikalier og olier

DENIOS miljøcontainere til farlige medier giver masser af plads til sikker og alsidig opbevaring af vandforurenende og brandfarlige væsker og medier.

Se udvalg

Brandsikre containere

De brandsikre containere fra DENIOS giver dig en pålidelig, dobbeltsidet REI 90 brandbeskyttelse. Få gavn af et testet sikkerhedskoncept til opbevaring af dine brandfarlige medier.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning!

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.

Vores kunderådgivere er klar til at hjælpe dig i din virksomhed!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Måske du også er interesseret i ...

Case study

Sådan opbevarer sundhedsinstitution farlige væsker i tætbebygget område

Hvad gør man, når man skal opbevare store mængder farlige væsker – i et område omgivet af bygninger og med en livlig trafik? Det var den udfordring, som en af vores kunder i sundhedssektoren kom til os med.

Læs mere
Case study

Opbevaring af kemikalier og brandfarlige væsker hos Hydro Precision Tubing

Til deres produktion bruger Hydro en række forskellige kemikalier – og så er der senere kommet brandfarlige væsker til samlingen. Og det er bl.a. de to slags væsker, der har fået Hydro til flere gange at kontakte os.

Læs mere
Case study

Opbevaring af desinfektionsmidler i vandbeskyttelsesområde

Nogle gange er det nødvendigt at opbevare farlige medier i nærhed af natur og vandområder. Sådan en opbevaring af især særlig vanskelig, idet farlige medier er farlige for vand. Ikke desto mindre har DENIOS implementeret et lager til opbevaring af desinfektionsmidler med maksimale krav til brandsikring, eksplosionsbeskyttelse og vandbeskyttelse for en medicinalvirksomhed.

Læs mere
Case study

Opbevaring af smøremidler hos Holcim AG

En centraliseret opbevaringsløsning til smøremidler såsom fedt og olier er ikke kun sikrere, end hvis der er flere individuelle områder til opbevaring, de logistiske processer bliver også forbedret. For Holcim AG implementerede DENIOS et lager til farlige medier, der ikke kun opfylder disse krav, men også alle de officielle krav.

Læs mere
Hent flere 4 af 5 artikler blev indlæst
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Ring til os eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00