DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Fra idé til produkt: Sådan bliver et DENIOS opsamlingskar skabt

Har du nogensinde tænkt over, hvad et opsamlingskar går i gennem, før det står i din virksomhed – lige fra produktudvikling til tests? En lang række af de produkter, som i dag er fast inventar i mange virksomheder, blev i sin tid udviklet af DENIOS. For vi fokuserer på at gøre vores kunders opbevaring af farligt gods sikrere, smartere og mere funktionelt. Her kan du følge hele processen for vores opsamlingskar af plast.

Innovation: udviklet til kunden

Hvordan udvikler vi vores produkter? Det gør vi i tæt dialog med vores kunder og med fingeren på pulsen. Og så implementerer vi løbende krav og forbedringer i vores nye produkter.

Men – visse standardstørrelser er allerede bestemt af lovgivningen. Og så udarbejder vi designet og konstruktionen. På den måde opfylder vores opsamlingskar ikke kun lovkravene, men de er også funktionelle, og pladsen er optimeret til det yderste - fx med gaffellommer til palleløftere og lækageovervågning.

Til at udarbejde konstruktionen anvender vi teoretiske beregningsmetoder for at sikre, at de enkelte komponenter og det samlede produkt opfylder alle sikkerhedskriterier. Og så tester vi. Det sker med en prototype i praksis.

i

Hvad har vores kunders krav og vores opsamlingskar til fælles? De ændres konstant. Og med mere end 500 modeller tilbyder vi det største udvalg i hele Europa.

Kender du vores pro-line?

Med et pro-line opsamlingskar af PE til to eller fire tromler á 200 liter kan du opbevare dine aggressive væsker på en praksisorienteret konstruktion. Opsamlingskarret er ideelt til opbevaring af syrer og baser og har følgende funktioner:

 • Kar med indstøbt støtte til gitterristen for en optimal belastningsevne.
 • Problemfri, væsketæt og fremstillet i et moderne design.
 • Lækageindikator med rødt signal for en øget sikkerhed og bekvemmelighed.
 • Karret og gitterristen er udelukkende fremstillet af et kemisk modstandsdygtigt polyethylen (PE) med DIBt-godkendelse.
 • Integrerede gaffellommer, som er tilgængelige fra alle sider – både til udstyr og transport.
 • Stabil gitterrist med ergonomiske håndtag, og som er let at fjerne – f.eks. til tjek og/eller rengøring.

Bag om kulissen: praktiske forsøg og godkendelsesprocessen

Vores opsamlingskar opfylder alle lovkrav, for det sikrer vi med certificeringer. Bl.a. med en bygningsinspektionsgodkendelse fra det tyske institut for bygningsteknologi (DIBt).

Et opsamlingskar af plast fra DENIOS kan modstå op til 24 tons testbelastning*

Men inden vi ansøger om godkendelse, udfører vi altid praktiske forundersøgelser i samarbejde med et uafhængigt institut inden for materialetestning. Og her tester vi bl.a.:

 • Opsamlingskarrets stabilitet og tæthed (forsøg, hvor karret fyldes med sandsække eller vand)
 • Belastning eller "trafikbelastning" (test med præfabrikerede stålvægte)
 • Materialets kompatibilitet (kontrollerer også, om de anvendte materialer er godkendte)
 • UV-resistens
 • Yderligere langsigtede tests af stabiliteten for kar, der er højere end 500 mm.

Så snart vi modtager den positive testrapport, indsender vi ansøgningen. Og når vi har fået godkendelsen, kontrollerer instituttet den første prøve igen for at afgøre, om alle kvalitetsstandarder bliver overholdt.

*Eksempel for DENIOS’ klassiske opsamlingskar til 3 IBC'er på 1000 liter: For at opnå en generel bygningsgodkendelse fra DIBt skal karret kunne holde til 4 gange belastningskapaciteten over en testperiode på mindst 30 minutter.

Egen produktion og kvalitetssikring

DENIOS opsamlingskar bliver fremstillet internt – under høje kvalitetsstandarder. For vi er en certificeret specialistvirksomhed ifølge Water Resources Act og lever op til DIN EN 1090-2.

Vores opsamlingskar i plast er lavet af PE og produceres internt. Og formene til opsamlingskarrene skaber vi i vores interne værktøjsbutik. Når karrene bliver produceret, bliver pulveriseret termoplast opvarmet til smeltepunktet i hule forme. Og når formen så roterer, lægger plasten sig lag for lag på formens vægge. Resultatet? Et fuldstændigt væsketæt opsamlingskar.

i

Mere end 50.000 opsamlingskar bliver årligt produceret af DENIOS.

Vi rådgiver dig gerne!

Uanset om det er på telefon, via e-mail eller personligt i din virksomhed - vi hjælper og rådgiver dig gerne. Kontakt os!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Relaterede artikler

Artikel

Fra idé til produkt: Sådan bliver et DENIOS opsamlingskar skabt

Tag et kig bag kulisserne hos DENIOS! Her ser du, hvordan opsamlingskar af plast bliver fremstillet i vores virksomhed: Fra den første idé i vores innovationsafdeling og gennem godkendelsesprocessen til det færdige produkt, som vi fremstiller i vores egen produktion.

Læs mere
Artikel

De 7 største fejl ved tømning af opsamlingskar

Væsker, der lækker, er ikke ualmindeligt, og det kan ske når som helst. Men hvad gør du så? Hvordan kommer væsken ud af opsamlingskarret igen, inden karret resnes og destrueres? Dette er ikke så ligetil, som man skulle tro. Der kan opstå alvorlige fejl, når opsamlingskar bliver tømt. Her er, hvad du under ingen omstændigheder bør gøre - og hvordan du tømmer et opsamlingskar korrekt.

Læs mere
Guide

4 trin: Sådan vælger du det rigtige opsamlingskar

Som leverandør og producent af det største udvalg af opsamlingskar kan vi forsikre dig: Der findes et opsamlingskar til ethvert behov. Her viser vi dig, hvordan du finder det rette opsamlingskar til dine behov og medier.

Læs mere
Artikel

Opsamlingskarret - Vores klassiker siden 1986

Nogle gange bliver en simpel idé en reel innovation. En forretningsidé udspringer af en innovation, og en gruppe vokser ud af virksomheden. Du kan finde ud af, hvilken rolle en gammel Volkswagen spillede i udviklingen af opsamlingskarret her.

Læs mere
FAQ

Korrekt opbevaring af farlige medier med spildbakker og opsamlingskar

Få svar på alle dine spørgsmål om korrekt opbevaring med opsamlingskar. Her fortæller vi dig, hvad du bør vide.

Læs mere
Produkter

Sikker opbevaring og håndtering af desinfektionsmidler

De fleste desinfektionsmidler er brændbare væsker på grund af deres ingredienser. Derfor skal alle de større mængder af desinfektionsmidler også opbevares i henhold til loven om brandbeskyttelse. DENIOS tilbyder de rigtige løsninger - så du er på den sikre side med din virksomheds opbevaring af brandfarlige væsker.

Læs mere
i

Oplysningerne på denne side er blevet udarbejdet omhyggeligt og efter bedste viden og overbevisning. DENIOS ApS kan dog ikke påtage sig nogen form for garanti eller ansvar af nogen art, hverken kontraktmæssigt, erstatningsretligt eller på anden måde, ift. aktualitet, fuldstændighed og korrekthed, hverken over for læseren eller over for tredjemand. Brugen af oplysningerne og indholdet er derfor på eget ansvar. Men under alle omstændigheder skal du overholde den lokale og aktuelle lovgivning.

Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se varekurv