DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Vær på den sikre side i Ex-områder

Hos DENIOS finder du et produktsortiment, der dækker alle aspekter af eksplosionsbeskyttelse. Sortimentet omfatter mere end 2.000 produkter til brug i Ex-områder, som dækker alle 3 niveauer af eksplosionsbeskyttelsesforanstaltninger.

Du finder f.eks. løsninger til detektion af farlige stoffer, som kan hjælpe dig med at forhindre dannelse af eksplosive atmosfærer. Men også eksplosionsbeskyttede produkter, der forhindrer effektive antændelseskilder i din Ex-zone. Hvis det ifølge din ATEX-vurdering hverken er muligt at forhindre en eksplosiv atmosfære eller at undgå antændelseskilder fuldstændigt, kan vi udstyre dit lager til farlige medier med trykaflastningsklapper, der begrænser eksplosioner til et uskadeligt niveau.

NB: Ikke alle produkterne i hver kategori er godkendt til Ex-områder. Kig efter produkterne med Ex-mærket.

Forebyggelse af dannelse af eksplosive atmosfærer

Med udsugnings- og ventilationsløsninger fra DENIOS kan du ikke blot overholde de foreskrevne grænseværdier på arbejdspladsen - det fjerner også eksplosive emissioner hurtigt og grundigt.

Stinkskabe

DENIOS stinkskabe til farlige medier fås som eksplosionsbeskyttede versioner til Ex-zone 1 og 2. Her giver de brugeren maksimal sikkerhed. Installation af elektrisk udstyr i overensstemmelse med direktiv 2014/34/EU til brug i eksplosionsbeskyttede områder reducerer effektivt de potentielle farer.

Se stinkskabe

Udsugningssystemer

Med vores udsugningsarme og -enheder opfanges potentielt brandfarlige gasser og støv på pålidelig vis.

Se udsugningssystemer

Lækagedetektor SpillGuard®

Hvis der løber brændbare væsker ud, kan der hurtigt opstå en eksplosiv atmosfære. For at sikre, at du bliver advaret med det samme i tilfælde af en lækage, anbefaler vi SpillGuard® lækagedetektor. For den giver et akustisk og visuelt signal i mindst 24 timer i tilfælde af en lækage.

Udforsk SpillGuard®

Ventilation til dit lager til farlige medier

For at modvirke udviklingen af eksplosive gaskoncentrationer ved opbevaring af brændbare væsker er DENIOS' lagerfaciliteter til farlige medier udstyret med naturlig eller teknisk ventilation. Ventilationen er nær gulvet og kan suppleres med overvågning af udsugningsluften.

Se udstyrsmuligheder

Undgå effektive tændkilder

Brugen af elektrisk og ikke-elektrisk udstyr skaber potentielle antændelseskilder, som kan få alvorlige konsekvenser, hvis de kommer i kontakt med en eksplosiv atmosfære. Ved at bruge eksplosionsbeskyttet udstyr yder du et vigtigt bidrag til den daglige eksplosionsbeskyttelse i din virksomhed og til dine medarbejderes sikkerhed.

Jordkabler

Når du fylder på med eller blander brændbare substanser, stiger risikoen for statisk ladninger sammen med tilførslen eller mængden af mediet. Det gør sig gældende, når du fylder på ved at hælde ned i en tragt. Med hjælp fra jordkabler kan du undgå risiko for eksplosioner pga. den elektrostatiske opladning.

Se jordledninger og jordforbindelsessystemer

Gnistfrit værktøj

Brug af almindeligt stålværktøj kan forårsage gnister – fx ved at ramme eller tabe et værktøj på gulvet. Gnistfrit værktøj til fareområder er lavet af speciel kobber-baseret legering, er blødere end traditionelt værktøj og reducerer risikoen for gnister. De er certificerede til brug i områder, hvor gnister kan udgøre en fare for eksplosioner.

Se gnistfrit værktøj

Tromleløfter Secu Ex

Statisk udladning skal udelukkes som antændelseskilde i Ex-områder - og det er intet problem med Secu Ex-tromleløfteren! Tre mulige chassistyper (smal, bred og spredt), to konstruktionshøjder og tre tromleværktøjer gør Secu Ex til et førsteklasses værktøj til næsten alle håndteringsopgaver og alle almindelige tromletyper.

Se tromleløftere

Håndpumper

Håndpumper er klassikere til påfyldning og overførsel af medier fra tromler. Vores produkter sikrer sikker pumpedrift, selv i farlige områder. Vores håndpumper til er DEKRA-testet og kan jordes med separat tilgængelige jordkabler eller antistatiske sæt.

Se håndpumper

Elektriske pumper

Motorerne i vores elektriske pumper til Ex-områder er konstrueret således, at enhederne kan betjenes sikkert. Ikke-elektriske komponenter er konstrueret på en sådan måde, at varme overflader f.eks. også undgås som antændelseskilder. For at bortlede statisk elektricitet leveres de allerede med et potentialudligningskabel.

Se elektriske pumper

Trykluftpumper

Trykluftpumper, der anvendes i Ex-områder, skal overholde strenge sikkerhedsretningslinjer. DENIOS trykluftpumper er udstyret med en lang række funktioner og er godkendt i henhold til ATEX og IEC EX.

Se trykluftpumper

Blandings- og røreværker

Uanset om det er til omrøring, homogenisering eller opløsning: Blandere og omrørere holder væsker pålideligt i bevægelse. Til blanding af brandfarlige væsker tilbyder vi omrørere, der opfylder kravene i ATEX-direktivet.

Se blandings- og røreværker

Ex-beskyttelse til dit lagersystem

Dine operationelle, juridiske og forsikringsmæssige krav afgør, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er krævet til dit teknikrum. På baggrund af din ATEX-vurdering og individuelle risikovurdering vil vi arbejde på at finde den udstyrspakke til eksplosionsbeskyttelse, som passer bedst til dine behov.

Hvis din ATEX-vurdering indikerer en Ex-zone kan vi tilbyde Ex-produkter til installationer, der repræsenterer en potentiel kilde til gnister. Jordforbindelsesudstyr er også tilgængeligt, hvilket effektivt og sikkert lader elektriske ladninger forsvinde fra den eksplosive atmosfære og dermed forhindrer gnistudladninger.

Til sikkerhed under en eksplosion kan der installeres trykaflastning på tagområdet for at kontrollere trykket. Efter trykket er blevet udlignet, bliver trykaflastningen selvforsynende og forsegler rumsystemet. Brandsikkerheden forbliver intakt.

Ex-varmekapper

ATEX-certificerede varmekapper til fleksibel opvarmning af tromler, IBC’er eller gascylindere i potentielle eksplosive områder.

Se Ex-varmekapper

Beholdere med EX-beskyttelse

I vores sortiment finder du dissipative eller antistatiske beholdere samt tromler og IBC'er i Ex-versioner.

Se beholdere med EX-beskyttelse

Væskesugere og industrielle støvsugere

Forskellige sugere til opsamling af væsker eller støv til sikker rengøring af overflader i Ex-områder.

Se væskesugere og indsustrielle støvsugere

Opsamlingskar af stål

Produkter, der ikke har deres egen potentielle antændelseskilde, som kan blive en effektiv antændelseskilde, er ikke omfattet af ATEX-direktivet og kan derfor anvendes i Ex-områder, selv uden mærkning. Dette omfatter også vores opsamlingsbakker i stål. Elektrostatiske opladninger kan forhindres ved effektiv jording.

Se opsamlingskar af stål

Små opsamlingskar af stål

Til opbevaring af brændbare væsker i små beholdere tilbyder vi dig også et stort udvalg af små opsamlingskar af stål. DENIOS små spildbakker er kompakte i dimensionerne, nemme at håndtere og kan stå fast et sted eller bruges som transportenheder på europaller.

Se små opsamlingskar af stål

Nødbrusere

Den fritstående, opvarmede og isolerede kropsbruser med øjenbruser er specielt udviklet til brug i Ex-områder.

Se nødbrusere

Vil du vide mere om Ex-beskyttelse?

Indlæser…

Inddæm eksplosioner

Trykaflastningsflader til dit lagersystem

For at sikre aktiv sikkerhed i tilfælde af en eksplosion kan der installeres trykaflastningsflader i tagområdet på dit lagersystem. Kontrolleret trykudligning forhindrer dermed f.eks. ødelæggelse af lageret, at døre rives op og dermed udgør en fare for personalet eller at energi bliver frigivet ukontrolleret. Når trykbølgen er forsvundet, lukker trykaflastningsanordningen automatisk og lukker lagersystemet. Brandbeskyttende egenskaber forbliver intakte.

Se udstyrsmuligheder

Markér Ex-zoner

Skilte til markering af Ex-zoner

Du finder et omfattende udvalg af skilte til markering af potentielt eksplosive områder. Dermed ved medarbejderne, i hvilke arbejdsområder der er eksplosionsrisiko, og hvor de skal være særligt opmærksomme.

Se skilte til Ex-zoner

Gulvmarkering

Gulvmarkeringer spiller en vigtig rolle for sikkerheden i Ex-områder. Med de selvklæbende markeringer kan Ex-zoner også opdeles visuelt og gøre farlige områder synlige for medarbejderne. Vores gulvmarkeringer til farlige områder kan fås enten med en neutral påskrift "Ex-Zone" eller trykt med specifikke oplysninger (f.eks. "Ex-Zone 22").

Se gulvmarkeringer
Vi rådgiver dig gerne

Uanset om det er på telefon, via e-mail eller personligt i din virksomhed - vi hjælper og rådgiver dig gerne. Kontakt os!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Måske du også er interesseret i

Indlæser…
i

Oplysningerne på denne side er blevet udarbejdet omhyggeligt og efter bedste viden og overbevisning. DENIOS ApS kan dog ikke påtage sig nogen form for garanti eller ansvar af nogen art, hverken kontraktmæssigt, erstatningsretligt eller på anden måde, ift. aktualitet, fuldstændighed og korrekthed, hverken over for læseren eller over for tredjemand. Brugen af oplysningerne og indholdet er derfor på eget ansvar. Men under alle omstændigheder skal du overholde den lokale og aktuelle lovgivning.

Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 7:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00