DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Opbevaring af opløsningsmidler - under hensyntagen til brand- og eksplosionsbeskyttelse

Schunk Group har specialiseret sig i fremstilling af produkter lavet af kulstof og grafit. Medarbejdere er ofte i kontakt med rengøringsmidler, der indeholder opløsningsmidler. DENIOS skabte en rummelig in-house løsning, der gjorde det muligt at opbevare væsker sikkert og samtidig arbejde direkte med dem.

Udfordring og opgave

Ved fremstilling af produkter lavet af kulstof og grafit anvender Schunk Group harpiks, der kun kan renses grundigt af med opløsningsmidler. Udover sundhedsfare skal der altid forventes spredning af dampe og dermed eksplosive blandinger med luft ved brug af opløsningsmidler. For at undgå høje håndterings- og ruteomkostninger blev det besluttet at flytte produktionen til en ny hal i umiddelbar nærhed af de eksisterende bygninger.

Løsningen fra DENIOS

Tre brandsikre lagre fra DENIOS udgør hjertet i det nye anlæg. Udover en godkendelse efter vandressourceloven (WHG) har de tre lagre også en brandsikring på 90 minutter (F90) både indefra og udefra. Der, hvor der rengøres med opløsningsmidler, er der opstillet udsugningsborde med frontrude. Disse udsugningsborde er fremstillet i rustfrit stål for at sikre god modstand overfor de anvendte opløsningsmidler og nem rengøring efterfølgende. Medarbejdere er optimalt beskyttet af den målrettede luftstrøm. Udover cirkulationspumperne til håndvaskene er der tre lagerbeholdere med sedimentudskillere i lageret til opbevaringen af opløsningsmidler. Det betyder, at det anvendte opløsningsmiddel kan forblive i brug i længere tid. Det tredje lager fik også et punktudsugningssystem, hvor det anvendte harpiks bliver blandet, omrørt og filtreret uden at bringe medarbejderne i fare. De alle tre brandsikre lagre er permanent ventileret med 5-dobbelt luftudskiftning via en fælles eksplosionssikker ventilator.

Resultat og kundefordele

I tæt samarbejde med Schunk Group har DENIOS' ingeniører udviklet en komplet løsning, der tager højde for alle krav til brand- og eksplosionsbeskyttelse ved opbevaring, men også personlig beskyttelse ved håndtering af opløsningsmidler. Konstruktionen af kundens lagersystem blev udført på en uge ved hjælp af "plug and store"-designet. Den komplette dokumentation med CE-mærkning, ATEX-konformitet, betjeningsvejledning med flere blev udleveret til kunden umiddelbart efter accept af løsningen. Således kunne DENIOS' løsning sættes i drift med det samme.

Opdag passende produkter

Brandsikre lagre

De brandsikre lagre fra DENIOS giver dig en pålidelig, dobbeltsidet F 90 (REI 90) brandbeskyttelse. Få gavn af testet sikkerhedskoncept til opbevaring af dine brandfarlige medier!

Se udvalg

Stinkskabe

Stinkskabe og udsugningsborde med forskellige udsugningsteknologier og individuelle udstyrsmuligheder, der passer til dine behov.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning!

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.

Vores kunderådgivere er klar til at hjælpe dig i din virksomhed!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Indlæg om lignende emne

Produkter

Vær på den sikre side i Ex-områder

Hos DENIOS finder du et produktsortiment, der dækker alle aspekter af eksplosionsbeskyttelse. Det omfatter mere end 2.000 artikler til brug i Ex-områder, som dækker alle 3 niveauer af eksplosionsbeskyttelsesforanstaltninger. Her får du et overblik!

Læs mere
Casestudier

Opbevaring af opløsningsmidler

Schunk Group har specialiseret sig i fremstilling af produkter lavet af kulstof og grafit. Medarbejdere er ofte i kontakt med rengøringsmidler, der indeholder opløsningsmidler. DENIOS skabte en rummelig in-house løsning, der gjorde det muligt både at opbevare væsker sikkert og samtidig arbejde direkte med dem.

Læs mere
Casestudier

Luftteknik - Udsugningsbord til BECOM GmbH

BECOM GmbH fra Østrig producerer elektromekaniske enheder. Ved rengøring af små dele dannes der brandfarlige acetonedampe, som medarbejderne bør beskyttes mod. Et DENIOS udsugningsbord / stinkskab med forureningsdetektion garanterer en øget sikkerhed.

Læs mere
Produkter

Sikker opbevaring og håndtering af desinfektionsmidler

De fleste desinfektionsmidler er brændbare væsker på grund af deres ingredienser. Derfor skal alle de større mængder af desinfektionsmidler også opbevares i henhold til loven om brandbeskyttelse. DENIOS tilbyder de rigtige løsninger - så du er på den sikre side med din virksomheds opbevaring af brandfarlige væsker.

Læs mere
Casestudier

Opbevaring og genanvendelse af kemikalieaffald

Det schweiziske firma, Spiromed, har specialiseret sig i professionel bortskaffelse af kemikalieaffald. DENIOS har opsat et brandbeskyttet lagersystem i en fabrikshal til sikker opbevaring af farlige medier. Arbejdet med beholdere foregår i en specialudviklet åben arbejdsstation med ejektorteknologi til opsamling af forurenende væsker.

Læs mere
Artikel

Beskyt dine farlige medier og arbejdsområder mod uautoriseret adgang

Virksomheder, der håndterer og opbevarer farlige medier, har også et ansvar for at beskytte dem mod uautoriseret adgang. Med adgangsbegrænsninger gør du ikke kun tyveri vanskeligere - du forhindrer også, at medarbejdere, der ikke er blevet trænet til formålet, får adgang til farlige medier eller følsomme arbejdsområder.

Læs mere
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se varekurv