DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Testrum til forskning og udvikling af lithium-ion energilagringssystemer

I mere end 30 år har ads-tec GmbH, med hovedkvarter i Leinfelden-Echterdingen, udviklet og produceret robuste IT-systemer til industriel brug samt komplekse automationsløsninger. Som partner og teknologileverandør inden for batteristyringssystemer til lithium-ion energilagringssystemer er ads-tec involveret i et vigtigt fremtidigt projekt inden for elektromobilitet.

Udfordring og opgave

Et sikkert testrum skulle bygges til forskningsarbejde inden for lithium-ion energilagringssystemer. På dette område og på nuværende tidspunkt giver lovgiver kun vage retningslinjer eller ingen retningslinjer. Hos ads-tec GmbH er sikkerheden en prioritet med "sikkerhed først", hvilket afspejles i en omfattende risikoanalyse.

Løsningen fra DENIOS

I tæt samarbejde med ads-tec har DENIOS' ingeniører udviklet en løsning, der er skræddersyet præcist til virksomhedens behov. Samtidig sikrer løsningen også det højeste sikkerhedsniveau. En lang række mulige farer, som der ikke var generelle svar på, blev diskuteret. En F90 brandsikring (også til T90, G90) med godkendelse fra DIBt i Berlin var et af minimumskravene. Testrummet med et areal på 30 m² opfylder alle brandsikringskrav. ATEX-konformitet er garanteret, og det samme er gældende for kravene til vandbeskyttelse. Derudover er testrummet udstyret med opsamlingskar, som er har et elektrisk ledende indlægskar i polyethylen (PE). For at beskytte medarbejdere yderligere, blev der taget hensyn til et G90-vindue i T90-indgangsdøren.

Udover testrummet blev der sat et andet brandsikkert lager op med en F90 brandsikring. Dette lager skulle anvendes til opbevaring af lithium-ion batterier.

Resultat og kundefordele

Effektiv udnyttelse af pladsen og størst mulig sikkerhed var afgørende for valget af det brandsikre lager. Ads-tec GmbH fik begge dele med de brandsikre lagre fra DENIOS AG. DENIOS' "plug and store" byggemetode, egen konstruktion og moderne produktion i vores hovedkvarter i Bad Oeynhausen i Tyskland samt samspilelt mellem specialafdelingerne i begge virksomheder garanterede hurtig idriftsættelse. Der kunne således ydes et aktivt bidrag til miljøbeskyttelse og beskyttelse af ansatte.

Opdag passende produkter

Testrum til lithiumbatterier

Hvordan tester du dine brugte lithiumbatterier præcist og sikkert? Vi hjælper dig gerne med at fastlægge dine behov.

Se udvalg

Udstyr til testrum til lithiumbatterier

Udnyt DENIOS' brede udvalg af produkter til at indrette dit testrum til lithiumbatterier efter dine behov.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning!

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.

Vores kunderådgivere er klar til at hjælpe dig i din virksomhed!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Indlæg om lignende emne

Casestudier

Testrum til forskning og udvikling af lithium-ion

Ads-tec GmbH fra Østrig producerer elektromobile it-systemer. Et nyt brandsikkert lagersystem som testrum, udviklet af DENIOS, tilbød særlige beskyttelsesmuligheder for medarbejderne.

Læs mere
Produkter

Lithium-ion batterier: tør du tage risikoen?

Den potentielle fare ved håndtering af lithium-ion batterier er stor. For din sikkerhed tilbyder vi et omfattende specialsortiment til opbevaring, transport, håndtering, opladning og testning af lithium-ion.

Læs mere
Casestudier

Testlaboratorium til batterier hos Phoenix Testlab

Phoenix Testlab er en del af Phoenix Contact Group. DENIOS har fremstillet et lagersystem til test af lithium-ion-batterier, der kan simulere fem forskellige testforhold. Det brandsikre lager og testlaboratorium sikrede beskyttelsen af ​​medarbejderne og er designet effektivt til hele proceskæder.

Læs mere
Artikel

Beskyt dine farlige medier og arbejdsområder mod uautoriseret adgang

Virksomheder, der håndterer og opbevarer farlige medier, har også et ansvar for at beskytte dem mod uautoriseret adgang. Med adgangsbegrænsninger gør du ikke kun tyveri vanskeligere - du forhindrer også, at medarbejdere, der ikke er blevet trænet til formålet, får adgang til farlige medier eller følsomme arbejdsområder.

Læs mere
Infografik

Litiumbatterier: Forebyg brande med de rette foranstaltninger

Opbevaring af lithium-ion-batterier stiller mange virksomheder over for et dilemma. For indtil videre findes der ingen lovbestemmelser, der kan vejlede dem, og det er derfor op til virksomhederne selv at definere og gennemføre passende foranstaltninger. Så her finder du vigtig viden om lithium-ion-batterierne, og hvordan du kan undgå skader.

Læs mere
Artikel

Sådan slukker du en brand fra et lithium-ion-batteri

Når et lithiumbatteri bryder i brand, er det yderst vanskeligt at slukke. Hvad skal du gøre, hvis der opstår en brand? Få svaret i denne artikel og bliv klogere på, hvilke risici du skal være opmærksom på.

Læs mere
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se varekurv