DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

3 trin: Sådan vælger du de rette absorbenter

Uanset om det er spild fra maskiner i det daglige arbejde, eller om det er akut pleje i tilfælde af lækager, så hjælper absorbenter / bindemidler dig med at undgå uberegnelige risici og de dermed forbundne omkostninger.

DENSORB absorbenter fås til forskellige anvendelser og i mange praktiske designs. For at du hurtigt kan finde frem til det rigtige produkt, som du har behov for, har vi her samlet vigtige oplysninger, der kan gøre beslutningsprocessen det nemmere.

1. Hvilke væsker skal du bruge absorbenterne til?

Du skal først vælge den absorbent, der passer til den væske, som skal absorberes. DENSORB absorbenter fås i tre versioner.

DENSORB® UNIVERSAL

DENSORB Universal absorberer olier, kølevæsker, opløsningsmidler og vand samt ikke-aggressive syrer og baser hurtigt og sikkert.

Se absorbenter

DENSORB® OLIE

DENSORB Olie absorberer olie uden at absorbere en dråbe vand. Anvend DENSORB Olie til olier, benzin, diesel, opløsningsmidler og petroleum (carbonhydridbaserede væsker).

Se absorbenter

DENSORB® SPECIAL

DENSORB Special skal bruges i forbindelse med kemiske uheld herunder spild af syrer, baser og andre aggressive og eventuelle ukendte væsker.

Se absorbenter

Bestandighedsliste

Er du i tvivl om, hvilke DENSORB absorbenter der passer til de medier, du arbejder med? Vi har testet kompatibiliteten af vores bindemidler / absorbenter med forskellige kemikalier. Du kan finde en detaljeret liste her:

Medie Olie Universal Special
Acetaldehyd
Acetone
Acetylchlorid
Akrylsyre
Allylalkohol
Aminobenzoesyre
Ammoniak (vandfri)
Ammoniumfluorid
Ammoniumhydroxid
Amylalkohol
Anilin
Benzaldehyd
Benzin
Benzoesyre
Benzol
Benzylalkohol
Blåsyre
Borsyre
Bremsevæske
Brintoverilte (til 30%)
Brom
Butylacetat
Butylalkohol
Butylglykol
Calciumhydroxid
Cellosolveacetat
Chlorbenzol
Chlornaphthalin
Chloroform
Chlorothene
Citronsyre
Cyclohexan
Dibutyl-Phthalat
Diethylamin
Diethylether
Dimethylformamid
Dimethylsulfoxid
Dioctyl-Phthalat
Eddikesyre
Ethylacetat
Medie Olie Universal Special
Ethylalkohol (Ethanol)
Ethylbenzol
Ethylchlorid
Ethylendichlorid
Ethylenglykol
Ethylether
Ethylpropionat
Fenol
Flussyre
Flussyre (til 48%)
Flybenzin
Formaldehyd
Freon
Furfural
Fyringsolie
Gearkasseolie
Glycerin
Hexan
Hydrazin
Hydrochinon
Isoamylacetat
Isobutylalkohol
Isooctane
Isopropyl Acetate
Isopropyl Alcohol
Kaliumhydroxid
Kerosin
Ketone
Kresol
Kromsyre (til 50%)
Leinolsyre
Linolie
Methylcellosolve
Methylalkohol
Methylamin
Methylchlorid
Methylenbromid
Methylether
Methylethylketon
Methylisobutylketon
Medie Olie Universal Special
Methylmethacrylat
Mineralolie
Monoethanolamin
Morpholin
Motorolie
Naphtha
Naphthalin
Natriumbicarbonat
Natriumchlorid
Natriumhydroxid (til 30%)
Natriumhypochlorit
Natriumnitrat
Natronlauge (til 30%)
Nitromethan
Oktan
Paraffin
Perchlorethylen
Phenol
Phosphorsyre
Propanol
Propionsyre
Propylalkohol
Propylenglykol
Resorcin
Salpetersyre (til 70%)
Saltsyre (til 37%)
Silikoneolie
Smøreolie
Styrol
Svovlkulstof
Svovlsyre (til 50%)
Sølvnitrat
Terpentin
Tetraklorkulstof
Toluol
Transformatorolie
Trichlorethylen
Triethylenglycol
Xylol
Æter

Bemærk:
Denne kompatibilitetsliste gælder for alle polypropylen-vævede stoffer. Foreneligheden af DENSORB-absorbenter er blevet testet med hensyn til forskellige kemikalier. På grund af ukontrollerbare faktorer kan DENIOS ikke garantere 100 % sugeevne. For din sikkerheds skyld anbefaler vi, at du inden køb foretager en test af kemikaliernes kompatibilitet og sugeevne med dine DENSORB-absorbenter.

2. Hvornår skal du bruge absorbenterne?

Ruller og måtter er oplagte til daglig brug

DENSORB-måtter er ægte allroundere. De muliggør behovsbaseret og økonomisk brug i daglig drift og er også perfekte til langvarig brug.

I tilfælde af lækage er DENSORB-måtter egnede til at absorbere lækkende væsker. Har du normalt brug for større mængder ikke-vævet stof (for eksempel til at dække gulvet), eller resulterer dit daglige behov i et højt forbrug? Så vil DENSORB-ruller være det rigtige valg for dig. Takket være den praktiske perforering kan du præcist opdele de krævede mængder måtter og ruller og kun bruge så meget materiale, som det absolut er nødvendigt.

Værktøjer afprøvet i praksis til specielle anvendelser: slanger og puder

DENSORB-slanger er uundværlige for at bekæmpe lækager. De har en høj absorptionskapacitet og er lette at forme.

DENSORB-puder er ideelt egnet til pålideligt at absorbere lækkende væsker eller dryp på vanskeligt tilgængelige steder. DENSORB-puder er også optimale ved kontinuerlig brug som for eksempel ved påfyldning.

Til at opdage lækagen hurtigt anbefaler vi vores innovative advarselssystem mod lækager, nemlig vores lækagedetektor SpillGuard®. Brug SpillGuard® som en ekstra beskyttelsesforanstaltning sammen med absorbenter. SpillGuard® kan let tages i brug og afgiver en audiovisuel alarm i mindst 24 timer, hvis den detekterer lækager.

3. Hvor meget skal din absorbent kunne modstå?

Jo højere holdbarhed, desto stærkere og længere kan produktet bruges. Afhængig af måden, hvorpå det bliver brugt og til hvad, skal du overveje, om du har brug for en ekstrem stærk holdbarhed, eller om de absorbenter med en tyndere tykkelse er tilstrækkelige.

DENSORB ruller og måtter fås i fire forskellige typer:

ECONOMY SINGLE

DENSORB måtter og ruller i economy single er absorberende bindemidler uden yderligere forstærkning for for- eller bagside. Ved at de er åbne på begge sider sikrer en hurtig absorbering af lækkede væsker.

De er velegnede til rengøring på kort sigt af mindre lækager.

ECONOMY DOUBLE

DENSORB måtter og ruller i economy double har en ekstra glat fnugfri overflade på den ene side af det absorberende materiale. Det ekstra lag på oversiden sørger for høj slidstyrke, hvilket sikrer høj holdbarhed og effektivitet. Economy double er ideel til næsten alle anvendelser, for eksempel som slidstærkt gulvbelægning, til langtidsbrug eller til rengøringsarbejde.

ECONOMY TRIPLE

DENSORB ruller og måtter i economy triple er velegnet til krævende situationer. Economy triple er derfor ideel til anvendelse i produktionen, i laboratoriet og andre snavsfølsomme områder.

Economy triple har beskyttelseslag på både forside og bagside, der består af glatte og fnugfrie overflader, det giver en høj slidstyrke, som gør det muligt at gå og køre på rullerne/måtterne.

PREMIUM TRIPLE

DENSORB Premium triple ruller og måtter opfylder de højeste krav til renhed og holdbarhed. Den glatte og fnugfrie overflade på både forside og bagside gør Premium triple velegnet til sensible overflader. Beskyttelseslagene med den høje slidstyrke muliggør også, at du kan gå eller køre på måtterne/rullerne.

Holdbarheden og absorptionsniveauet af vores DENSORB absorbenter afhænger også af selve tykkelsen på absorbenterne. DENSORB ruller og måtter fås i to materialetykkelser med forskellig holdbarhed. På denne måde kan du bruge lige netop den tykkelse, der passer til den enkelte situation.

LIGHT = Enkel materialetykkelse

Meget fleksibel og ideel til at absorbere små mængder væsker til reparationer, mindre lækager eller til daglig produktion.

HEAVY = Dobbelt materialetykkelse

Dobbelt materialetykkelse med den højeste absorptionskapacitet. Den høje trækstyrke muliggør langvarig anvendelse og / eller absorbering af større mængder væske, for eksempel ved større lækager.

Vi rådgiver dig gerne

Uanset om det er på telefon, via e-mail eller personligt i din virksomhed - vi hjælper og rådgiver dig gerne. Kontakt os!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Vil du vide mere?

Indlæser…
i

Oplysningerne på denne side er blevet udarbejdet omhyggeligt og efter bedste viden og overbevisning. DENIOS ApS kan dog ikke påtage sig nogen form for garanti eller ansvar af nogen art, hverken kontraktmæssigt, erstatningsretligt eller på anden måde, ift. aktualitet, fuldstændighed og korrekthed, hverken over for læseren eller over for tredjemand. Brugen af oplysningerne og indholdet er derfor på eget ansvar. Men under alle omstændigheder skal du overholde den lokale og aktuelle lovgivning.

Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 7:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00