DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Besparende og GMP-compliant: Sådan sikrede medicinalvirksomhed præcise opbevaringstemperaturer

Da en dansk medicinalvirksomhed skulle udvide opbevaringen, havde de først forestillet dem en vedligeholdelsestung og pladskrævende opbevaringsløsning - med betydeligt højere omkostninger. For virksomheden er førende inden for udvikling af medicin til behandling af neurologiske og neurodegenerative sygdomme og skulle opbevare kromatografiharpikser. En opbevaring, der kræver et præcist defineret temperaturområde. Dokumenteret og overholdt døgnet rundt i henhold til GMP.

Men i stedet for det udsete koncept endte de med en helt anden løsning. Forskellen blev en behovsanalyse og skræddersyet opbevaring fra DENIOS.

Hvad var udfordringen?

Virksomheden var løbet tør for frie kvadratmeter indendørs, så opbevaringen skulle ske på et udendørs spot. Her skulle de have plads til 120 IBC palletanke – og kravene var klare: Kromatografiharpikserne krævede to specifikke temperaturprogrammer: et til +5 °C (±3 K) og et til +20 °C (±5 K).

Men der var der bare dét, at virksomhedens medarbejdere løbende skulle kunne tilgå medierne. Og derfor var det afgørende, at løsningen hurtigt skulle kunne opretholde temperaturen – også efter en åben dør.

Men qua mediets brandfarlige og temperaturfølsomme egenskaber skulle opbevaringen også være:

  • Brand- og eksplosionssikker iht. ATEX-direktivet

  • Og i stand til at forhindre ophobning af farlige gasser

Hvad blev løsningen?

Fra 20 til fem: Inden rådgivningen havde kunden regnet med 20 brandsikre containere. Men de endte med at kunne nøjes med fem ekstra dybe af slagsen – med aflæsning fra begge sider.

Og her var én ting gennemgående: Alle komponenter blev udvalgt, så løsningen kunne opretholde de definerede temperaturer.

Det betød, at containerne først blev udstyret med skillevægge, der inddelte hver container i fire lige store klimarum. Derudover blev containerne udstyret med to klimaanlæg:

  • Et, der intelligent fordeler den nødkølede luft rundt til de fire rum

  • Og et, der tager over, hvis det første svigter.

I hvert rum bliver temperaturen konstant overvåget af seks varmesensorer – svarende til én per IBC. De sikrer, at temperaturforskellen bliver udlignet med det samme, når en medarbejder åbner døren, eller det svinder i beholdningen.

Men det er ikke kun temperaturen, der bliver overvåget.

En gasdetektor måler løbende gaskoncentrationen i containeren. Og overstiger den grænseværdien, advarer detektoren straks personalet. Og så sætter den tekniske ventilation ind og udveksler luften. En funktion, der gør en tydelig forskel for energiforbruget kontra en kontinuerlig ventilation.

Men også containerens døre er udvalgt specifikt med temperaturen for øje. For her er der valgt hængslede døre for at sikre den rette tæthed. Og når en medarbejder åbner døren, lukker den automatisk efter 10 minutter. Allerede efter 30 minutter er temperaturen tilbage ved udgangspunktet.

Samtidig er containeren udstyret med en tykkere isolering, brandisolering klasse A1 (REI 120). Det holder både energiforbruget nede - og så sikrer det ikke mindst den rette brandbeskyttelse.

Skulle der opstå brand, overvåger en røgdetektor hver container og advarer straks personalet. Som en ekstra brandbeskyttelse kan brandvæsnet også tilkoble sig et sprinklersystem.

Hvad blev resultatet?

Under produktionen af containerne hyrede medicinalvirksomheden en ekstern inspektør for at teste systemet i seks uger. Her var det intelligente system både i stand til at opfylde de høje kvalitetskrav og sikre de præcise temperauter, som opbevaringen kræver. Og så sparer systemet løbende medicinalvirksomheden for store omkostninger til vedligeholdelse og energiforbrug.

Udforsk relevante produkter

Kølekamre og klimasystemer

Et DENIOS-kølekammer er særligt energieffektivt med energibesparelser på op til 50 %. Opbevar op til 16 IBC'er eller 24 tromler i temperaturintervaller fra 0° til 35° C.

Se udvalg

Udstyr til termoteknik

Udstyr dit varme- eller kølekammer efter dine behov! Vi rådgiver dig gerne.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.
Vi er klar til at hjælpe dig - også i din virksomhed.

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Måske er du også interesseret i

Indlæser…
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 7:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00