DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Lithium-ion-batterier brændte alt ned - på nær én ting

Du kan finde lithium-ion-batterier i alt fra elbiler til værktøj pga. deres høje energitæthed og lette vægt - men de har også et enormt farepotentiale. Det mærkede en fransk lithium-ion-producent, da deres lokaler pludselig stod i flammer.

Hvad skete der?

Branden opstod i nogle lithium-ion-batterier, tog lynhurtigt fat og tvang straks medarbejderne til at evakuere lokalerne. For batterierne udskiller kræftfremkaldende dampe, og det er nytteløst at slukke dem med vand, da de er selvforsynende med ilt. Slukningsarbejdet varede i fire timer, hvor 58 brandmænd og 25 brandbiler kæmpede mod flammerne. Men bygningen var ikke til at redde: Den var fuldstændigt ødelagt af branden. Tilbage stod der kun én ting.

Dét stod der tilbage

Virksomhedens medarbejdere var opmærksomme på farerne, så de havde inden anskaffet sig et brandsikkert skab til opbevaring af lithium-ion-batterier med 90 minutters brandsikring både ude- og indefra iht. EN 14470 1 og 2. Og det var det eneste, der var i stand til at trodse branden. Men efter brandslukningen, var det på ydersiden tydeligt at se, hvilke kræfter det var blevet udsat for. Skabet opfyldte dog sit beskyttende formål 100%. Så batterierne inden i skabet blev helt skånet fra ilden.

Hvordan ser din virksomhed ud, hvis der går brand i et lithium-ion-batteri?

Der er flere forhold og påvirkninger, der kan pirre dine batterier til brand. Men opbevarer du dem i et type 90 lithium-ion-skab fra asecos, er du garanteret 90 min. brandbeskyttelse både indeni og udenpå skabet. Så hvis en brand bryder ud uden for skabet, er batterierne indeni beskyttet mod overophedning i halvanden time. Og helt afgørende giver det tid til at evakuere medarbejdere. Samme brandmodstand har modellen til opbevaring og opladning af batterier også. Det er særligt vigtigt, da risikoen for brand stiger kraftigt, når du oplader batterierne.

”Batteribrande er altid farlige, da batterierne frigiver kræftfremkaldende dampe. Og så er der også stor risiko for eksplosioner, og at dele flyver ukontrolleret rundt. Især BATTERY CHARGE PRO-advarselssystemet spillede en stor rolle, da det hurtigt gav besked om branden til kontrolcentret," siger Thierry Bies, administrerende direktør for det franske selskab asecos.

Eksemplet gør det klart

Ulykker kan ikke altid forhindres. Men skader kan minimeres væsentligt eller forhindres helt, hvis der er lavet en risikovurdering og implementeret passende foranstaltninger. Derfor er det bedst at opbevare lithium-ion-batterier i et brandsikkert skab til lithium-ion-batterier, så både brande og spredningen af dem forhindres.

Udforsk relevante produkter

Skabe til lithiumbatterier

Den sikreste måde at opbevare og oplade lithiumbatterier som f.eks. lithium-ion-batterier.

Se udvalg

Lagre til lithiumbatterier

Lagre til lithiumbatterier; pålidelig beskyttelse mod brande og eksplosioner.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.
Vi er klar til at hjælpe dig - også i din virksomhed.

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Måske du også er interesseret i

Indlæser…
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 7:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00