DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Lithium-ion batterier: Løber du en risiko?

Den potentielle fare ved håndtering af lithium-ion batterier er stor. Dybafladninger, brand, kemiske reaktioner og i værste fald en eksplosion - hvert eneste tilfælde betyder fare for medarbejdere, din virksomhed og miljøet. Det er her DENIOS kommer ind i billedet. For din sikkerhed tilbyder vi et omfattende specialsortiment til opbevaring, håndtering, transport, opladning og test af lithium-ion.

Sikker opbevaring og opladning af lithium-ion batterier

Brandsikre skabe til lithium-ion batterier

Vi har udviklet en ny generation af sikkerhedsskabe til opbevaring og opladning af små mængder lithium-ion batterier af lille til medium effekt. Vores lithiumskabe har 90 minutters brandmodstand inde i skabet og udenpå skabet. Ud over brandsikring på begge sider har vores lithium-ion skabe, afhængigt af model, et ekstra sikkerhedssystem til brandslukning og en højkvalitets overvågningsteknologi, der muliggør overvågning af opladningen af batterierne.

Se vores brandsikre skabe til lithium-ion

Brandsikre lagre og containere til lithium-ion

Til sikker opbevaring af lithium-ion batterier med medium til høj ydeevne - selv i større mængder - har vi hos DENIOS walk-in-lagre og containere i vores produktsortiment. Alle vores lagre og containere til lithium-ion er produceret i en stabil dobbelt stålrammekonstruktion og er godkendt som et komplet system med 90 til 120 minutters brandsikring indefra og udefra. Vi udstyrer dit lager eller dni container med de relevante sikkerhedsfunktioner afhængig af, hvad du helt specifikt skal bruge lageret og containeren til.

Se vores lagre og testrum til lithium-ion

Lithiumbatterier - en særlig udfordring for opbevaringssystemer

Uanset om du skal opbevare store mængder lithium-batterier eller bruge enheder, hvori lithium-batterier er installeret: Det er vigtigt at undgå skader ved korrekt opbevaring og at sikre forsikringsdækning. Det tyske VdS Schadenverhütung GmbH (VdS) anbefaler øgede sikkerhedsforanstaltninger for mellemstore batterier, såsom opbevaring i brandbeskyttede områder. Med certificeret brandbeskyttelse inde og ude tilbyder vi hos DENIOS sikkerhedsprodukter, der er det ideelle grundlag for sikker opbevaring af dine lithium-ion batterier.

Ved opladning af lithiumbatterier og håndtering af beskadigede energilagringsenheder øges risikoen markant. Med den passende overvågningselektronik og passende slukningsteknologi kan du tage nogle optimale forholdsregler. I vores sortiment finder du derfor også produktvarianter specielt udviklet til opladning af lithiumbatterier samt et omfattende sortiment af ekstra sikkerhedsudstyr til vores tekniske lagre og containere.

Transport af lithium-ion batterier i henhold til forskrifterne

Transportbokse til lithium-ion

Vores transportkasser lavet af stål eller plast i kombination med fyldstoffet PyroBubbles® tilbyder dig fremragende og certificerede løsninger til sikker transport af lithiumbatterier. Vores transportbokse i plast er også velegnede til transport af beskadigede og defekte lithiumbatterier (emballagegruppe 2). Transportbokse i stål er godkendte til beskadigede, defekte og transportusikre lithiumbatterier op til 400 kg (emballagegruppe 1).

Den rigtige emballage til transport af lithiumbatterier

Et fald på hårdt underlag kan være nok til alvorligt at beskadige et lithium-ion batteri og deformere cellerne indeni. Dette fører igen hurtigt til interne kortslutninger og til brand. Derfor er det heller ikke underligt, at lithiumbatterier er klassificeret som farligt gods i international transportlovgivning og er underlagt reglerne for transport af farligt gods.

For at sikre, at dine varer til enhver tid kommer sikkert frem, finder du containere og kasser, der er specielt udviklet til transport af lithiumbatterier her i vores webshop. For eksempel gør vores transportbokse og beholdere til lithium-ion, at batteriet kan placeres sikkert, så det ikke kan glide under transporten. En påfyldning med brandbeskyttelsesmidlet PyroBubbles® sikrer, at farer effektivt begrænses i en nødsituation. Ved transport af beskadigede, defekte eller usikre lithiumbatterier er det vigtigt at være ekstra forsigtig. I disse tilfælde er godkendte transportbeholdere af emballagegruppe 1 eller 2 afgørende.

Afprøv og test lithiumbatterier beskyttet

Testrum til lithium-ion batterier

Ved test af lithiumbatterier skal aspekter som testobjektets håndterbarhed, testproceduren inklusiv testudstyr og IT-baseret dataindsamling tages i betragtning i den fysiske planlægning. Hos DENIOS indrettes testrum normalt individuelt til hver enkelt kunde. På den måde udvikler og leverer vi et lager og rumsystem, der er tilpasset og skræddersyet til dine behov.

Vi designer og leverer dit tilpassede testrum til lithium-ion

Nyudviklede lithium-energilagringsenheder eller produkter, der bruger lithium-ion batterier til deres funktionalitet, såsom støvsugere, værktøj eller elektriske køretøjer, skal testes grundigt, før de frigives på markedet. Dette er for eksempelvis at kunne drage konklusioner om det farepotentiale, de udgør, eller for at sikre optimal kompatibilitet af komponent og produkt. Ved hjælp af specifikke producerer bliver testobjekterne belastet ud over deres belastningsgrænser. Dette sker under særlige sikre omstændigheder med særlige sikkerhedsforanstaltninger.

Testrum til lithiumbatterier bygges og udstyres af os efter kundespecifikke specifikationer. Dit operationelle, applikationsrelaterede sikkerheds- og brandsikringskoncept danner grundlaget for, at vi sammen med dig planlægger det optimale testmiljø. Aspekter som pladsbehov, installationsforhold, indsamling af data til kundespecifikke vurderinger og så videre er naturligvis også tilgodeset i dit kommende testrum.

Vi rådgiver dig gerne

Uanset om det er på telefon, via e-mail eller personligt i din virksomhed - vi hjælper og rådgiver dig gerne. Kontakt os!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Lignende indlæg og artikler

Indlæser…
i

Oplysningerne på denne side er blevet udarbejdet omhyggeligt og efter bedste viden og overbevisning. DENIOS ApS kan dog ikke påtage sig nogen form for garanti eller ansvar af nogen art, hverken kontraktmæssigt, erstatningsretligt eller på anden måde, ift. aktualitet, fuldstændighed og korrekthed, hverken over for læseren eller over for tredjemand. Brugen af oplysningerne og indholdet er derfor på eget ansvar. Men under alle omstændigheder skal du overholde den lokale og aktuelle lovgivning.

Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 7:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00