DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Dine eksperter i sikker håndtering af lithiumbatterier

Opbevar lithiumbatterier sikkert

Du sikrer både din virksomheds forsikringsdækning og driftsikkerhed, når du opbevarer dine lithiumbatterier korrekt. Vores reolcontainere, walk-in-containere og skabe er brandsikre ude- og indefra og er udstyret med brandalarm og slukningsteknologi, så du opnår en sikker opbevaring.

Udforsk opbevaringsløsninger

Oplad lithiumbatterier med den rette brandbeskyttelse

Når du oplader dine lithiumbatterier, stiger risikoen for thermal runaway. Derfor er vores skabe og containere udstyret med intelligente sensorer, der gør det muligt at overvåge opladningen, og de udløser alarmer og aktiverer brandslukningssystemet i tilfælde af brand.

Udforsk løsninger til opladning

Håndtér defekte lithiumbatterier rigtigt

Lithiumbatterier er yderst farlige, hvis de bliver beskadiget. I så fald skal du straks separere dem fra andre batterier og opbevare dem sikkert, indtil de bliver bortskaffet korrekt. Vores bokse af høj kvalitet giver den rette beskyttelse i tilfælde af thermal runaway.

Udforsk løsninger til defekte batterier

Transportér litiumbatterier efter loven

Lithiumbatterier er underlagt reglerne for farligt gods under transport. Og alt efter batteriets tilstand bliver der stillet høje krav til emballagen. I vores sortiment finder du godkendte transportkasser til prototyper, ubeskadigede, beskadigede, defekte eller kritisk defekte batterier.

Udforsk transportløsninger

Test lithiumbatterier professionelt

Før nyudviklede lithiumbatterier eller batteridrevne produkter bliver frigivet på markedet, skal de gennemgå et grundigt testforløb af producenten. Og til det formål finder du professionelle testrum til litiumbatterier - udarbejdet efter dine krav, behov og specifikationer.

Udforsk testrum
Udnyt vores knowhow!

Få svar på de store spørgsmål om lithiumbatterier

Hvad er farerne ved lithiumbatterier? Hvordan opbevarer du dem sikkert? I vores knowhow-sektion finder du masser af viden, guides og cases.

Sikker opbevaring af lithiumbatterier

Opbevar lithiumbatterier sikkert

Uanset om du opbevarer små mængder lithium-ion-batterier med en lav kapacitet eller kraftige batterier i større mængder, så skal du sikre dig, at din opbevaring lever op til forsikringskravene - og at dine medarbejdere og miljøet er beskyttet. Samtidig er det essentielt, at dine opbevarede litiumbatterier ikke bliver beskadiget på grund af forkert opbevaring. Her er vores opbevaringsløsninger brandsikre både inde- og udefra, og så byder de på ekstra udstyr, som giver dig yderligere brandbeskyttelse. På den måde kan du opbevare lithium-ion-batterier sikkert og i overensstemmelse med kravene. Se vores sortiment her:

Lagre og containere til større mængder lithiumbatterier

Den brandsikre walk-in-container WFP Li-Ion ideel til dig, der skal opbevare mindre modulstørrelser eller elektriske apparater. Du kan også bruge det som et analyselaboratorium, et midlertidigt lager til bortskaffelse eller til defekte lithium-ion-batterier. Kort sagt: Her får du næsten ubegrænsede muligheder for at udnytte pladsen og indrette opbevaringen efter dine behov. For du kan vælge mellem 1-fløjede eller 2-fløjede døre og få containeren med lukkekontrol, så du kan lukke dørene sikkert og pålideligt. Og takket være de 90 minutters certificeret brandbeskyttelse på begge sider kan du integrere WFP Li-Ion direkte i din infrastruktur uden at skulle overholde sikkerhedsafstande - både inden for og uden for bygninger. Det gælder også for reolcontaineren RFP LI-Ion, som er det ideel, når du skal have plads til lithiumbatterier i større mængder eller i større dimensioner. Her kan du udnytte den indvendige plads til fulde med de justerbare opbevaringsniveauer og opbevare dine lithium-ion-batterier individuelt, i kasser, på paller eller i specielle reoler. Hylderne er fremstillet af varmgalvaniserede, aftagelige gitterstativer. Og de 2-fløjede døre giver nem adgang, så du let kan læsse og aflæsse lageret.

RFP 115 Li-Ion er vores noget mindre variant, til når du ønsker en sikker og pladsbesparende opbevaring af dine lithiumbatterier tæt på produktionen. Du finder den også i versionen RFP SD Li-Ion med store skydedøre, så du får en maksimal opbevaringskapacitet. Men uanset hvilket lager, der passer til dine behov, så finder du et omfattende udvalg af udstyr til alle lagre. På den måde kan du skræddersy lagere til at opfylde dine behov og risikovurdering. Fx med state-of-the-art branddetektion og brandslukningsteknologi for at øge brandbeskyttelsen - og sikkerheden i din virksomhed.

Skabe til lithium-ion-batterier

Hvis du skal opbevare få lithiumbatterier med lav til middelstor kapacitet finder du SafeStore-skabene til formålet. Her får du 90 minutters brandbeskyttelse indefra og udefra, så du har den nødvendige tid til at reagere i tilfælde af brand. Du finder dem også i SafeStore-Pro-model, som samtidig har et integreret 3-trins advarsels-/brandslukningssystem. Det registrerer straks, hvis der er brand i skabet, og udsender automatisk en alarm. Og hvis du udvider med telekommunikationsmodulet, kan du eller op til fem af dine kollegaer modtage en alarm efter eget valg. På den måde kan I hurtigt gennemføre de nødvendige foranstaltninger i tilfælde af brand, lige som at dine medarbejderne hurtigt kan blive evakueret. Litium-ion-skabene er som standard udstyret med en transportbase, så det hurtigt kan blive transporteret et sikkert sted hen i tilfælde af brand for at forhindre skader på din virksomhed og medarbejdere.

Oplad lithiumbatterier med den rette brandbeskyttelse

Der er en øget risiko for thermal runaway og brand, når du oplader dine lithium-ion-batterier. Særligt hvis de er defekte. Derfor bør du altid overvåge din opladning, så du kan reagere med det samme. I de brandsikre SmartStore-skabe og WFP Li-Ion-containere til opladning klarer de integrerede sensorer og styringsteknologi opgaven for dig. For hvis temperaturen stiger, eller der opstår røg i skabet, udløser systemet straks en alarm, mens brandslukningssystemerne aktiveres.

Skabe til opladning af lithium-ion-batterier

Skabene fra SmartStore-serien er den sikre og ideelle løsning, når du skal oplade dine lithiumbatterier til det udstyr og værktøj, som du bruger i det daglige arbejde. For alle skabene er udstyret med integrerede jordede stikkontakter, så du kan oplade dine batterier i skabet med den rette beskyttelse. Alt efter modellen er SmartStore-skabene udstyret med teknisk ventilation, så varmen bliver forhindret i at ophobe sig inde i skabet. I vores sortiment af skabe til opladning af lithiumbatterier finder du skabe i forskellige mål og dimensioner - lige fra større skabe med plads til 60 stikkontakter til det mindre, pladsvenlige underskab. Men det, der kendetegner alle vores skabe til opladning af lithium-ion-batterier, er den 90-minutters brandbeskyttelse udefra og indefra. Nogle af skabene er også udstyret med et integrerede 3-trins advarsels-/brandslukningssystem, som giver dig en endnu større sikkerhed, når du oplader dine lithium-ion-batterier. Det intelligente sensorsystem med røgdetektor og temperaturføler udløser en alarm ved røgudvikling, som sendes videre til bygningsstyringssystemet via den potentialfrie kontakt. Ved hjælp af telekommunikationsmodulet, der fås som ekstraudstyr, kan du desuden sende en alarm via mobiltelefonnettet til op til 5 modtagere, som du selv kan indstille på forhånd. I modeller med et integreret aerosolbrandslukningssystem bliver systemet automatisk udløst, når temperaturen i skabet overskrider det kritiske niveau. På den måde får du værdifuld tid til evakuere dine medarbejdere og udføre den nødvendige foranstaltninger.

Walk-in-containere til opladning af lithium-ion-batterier

Vil du få mest muligt ud af din plads, når du oplader dine lithium-ion-batterier? Så giver den brandsikre walk-in-container WFP Li-Ion med 90 minutters certificeret brandbeskyttelse på begge sider dig ubegrænsede muligheder for at gøre netop det ved hjælp af det omfattende udvalg af udstyr. Men hvis du skal oplade et større antal lithium-ion-batterier, er det vigtigt, at opladningerne ikke overbelaster netværket. Og det er her, at den intelligente opladningsstyring kommer ind i billedet. For du kan få udstyret din WFP LI-ION med den nyeste styringsteknologi, der fordeler energistrømmene på intelligent vis baseret på den tilgængelige strømkapacitet - hvis nødvendigt. Sensorteknologien registrerer også løbende en lang række parametre, f.eks. temperatur. Du kan også få udstyret dit lager med teknisk ventilation, som forhindrer varmeudvikling, når du oplader dine batterier. Derudover kan du få udstyret containeren med alarmer, som automatisk bliver udløst i tilfælde af tegn på brand, lige som at låse- og slukningsteknologien bliver udløst. Hvis du har fået monteret hylder, anbefaler vi, at du anvender aerosol-slukningsteknologi, da det fordeler slukningsmidlet optimalt over alle lagerniveauerne.

Håndtér defekte lithium-ion-batterier rigtigt

Dine lithium-ion-batterier kan blive beskadiget på flere forskellige måder - fx ved tab eller forkert opladning eller opbevaring. Men problemet er, at defekte lithiumbatterier har et ekstremt højt risikopotentiale. Og særligt risikoen for "thermal runaway" er høj, når batteriet er defekt. Det er en ustoppelig kædereaktion, der fører til brand eller eksplosion. Så for at beskytte dine medarbejdere, produktionsfaciliteter og miljøet i tilfælde af en reaktion skal defekte lithium-ion-batterier straks separeres og opbevares sikkert, indtil de kan blive bortskaffet korrekt. Hos os finder du sikre løsning til netop det formål:

Beholdere til beskadigede lithium-ion-batterier

Hos os finder du professionelle opbevarings- og transportkasser til defekte lithium-ion-batterier. De specielle beholdere er fremstillet af plast, aluminium, stål eller rustfrit stål og fås i forskellige størrelser. Alt efter modellen bliver der brugt forskellige slags fyldstof som ekstra brandbeskyttese. For eksempel PyroBubbles®, et slukningsmiddel til faste og flydende brændbare stoffer - testet af MPA Dresden i henhold til DIN EN 3-7, som løst granulat eller i praktisk PE-pudeform. Afhængigt af din risikovurdering, dine batteriers ydeevne og tilstand finder du også beholdere med applikationsspecifikke sikkerhedsstandarder samt sikker beskyttelse mod eksoterme reaktioner med op til 100 % kontrol af en mulig thermal runaway. Mange af kasserne er endda også egnede til den efterfølgende transport og har de tilsvarende transportgodkendelser for defekte/beskadigede eller kritisk defekte litiumbatterier.

Transportér lithium-ion-batterier efter loven

Lithiumbatterier er blevet tildelt UN-numrene 3090/3091 (lithiummetalbatterier) og UN 3480/3481 (lithiumionbatterier) som farligt gods klasse 9. Det betyder, at litiumbatterier er underlagt reglerne for farligt gods under transport, og det sætter særlige krav til transportemballagen. Generelt skal der anvendes transportemballage med UN-godkendelse ved transport af lithium-ion-batterier ad vej, jernbane, skib eller luftvej. Men afhængigt af lithiumbatteriernes tilstand skal transportkassen også have en passende konstruktionsgodkendelse og opfylde visse emballageanvisninger i henhold til ADR. Hos os finder du de rette transportløsninger:

Transportkasser til lithium-ion-batterier

Uanset om du skal transportere prototyper, ubeskadigede, beskadigede, defekte, kritisk defekte eller lithiumbatterier til genbrug, så finder du en godkendt transportløsning til dine behov. Vores transportkasser af høj kvalitet til lithium-ion-batterier er fremstillet af plast, aluminium, stål eller rustfrit stål og fås i forskellige størrelser, herunder specialmål efter anmodning. Og i kombination med det rette fyldstof sikrer du en sikker transport af litiumbatterier efter loven. Afhængigt af modellen bliver der anvendt forskellige brandbeskyttelsesmidler som fyldstof. For eksempel PyroBubbles®, et slukningsmiddel til faste og flydende brændbare stoffer, som er testet af MPA Dresden i henhold til DIN EN 3-7. Det ekspanderede glasgranulat bliver fyldt i transportkassen til lithiumbatterier eller indsat i form af praktiske PE-fyldpuder. I andre modeller bliver der brugt en polstring af et brandsikkert absorberende materiale af teksturerede glasfibre, som omslutter litium-ion-batterierne.

Test lithium-ion-batterier professionelt

Før nyudviklede litiumbatterier eller produkter, der er drevet af batterierne, som fx husholdningsapparater, værktøj eller elektriske køretøjer, bliver frigivet på markedet, skal de testes grundigt. Og når testmiljøet skal planlægges, skal der tages hensyn til mange kundespecifikke aspekter. Vi udvikler lithium-testrum næsten udelukkende efter dine krav, behov og specifikationer. Hos os nyder du godt af en omkostningseffektiv serieproduktion, et individuelt design og vores knowhow som ekspert i brandbeskyttelse.

Testrum til lithium-ion-batterier

Det er vores ambition, at du får et testrum, der opfylder dine krav ned til mindste detalje - og giver dig maksimale sikkerhed under test. Hele processen start med en personlig samtale og analyse af dine behov. Derefter udarbejder vores ingeniører det optimale koncept sammen med dig, som vi baserer på forskellige aspekter i din virksomhed - fx pladsbehov, installationssted (indendørs eller udendørs), udstyr og sikkerhedsanordninger. Og herefter udvikler vores specialister en skræddersyet løsning efter dine specifikationer og af højeste kvalitet.

Den afgørende funktion for et testrum er at kunne simulere stresssituationer. Og derfor finder du et bredt udvalg af udstyr til formålet og til at understøtte forskellige belastningsscenarier i rummet.

Variationen i udstyret gør det muligt at indrette lithium-testrum nøjagtigt efter dine specifikationer - fx med den nye udstyrsmulighed til vores testrum: temperaturtestskabe. Her kan du justere temperaturområdet fra -40°C til +110°C. Det betyder, at du nu har udvidede testmuligheder inden for et endnu bredere temperaturområde.

Service fra os til dig: Vi leverer et nøglefærdigt system, men vi sørger naturligvis også for tilslutningen, at fuldstændiggøre dit rum med udstyr eller at levere et testrum, som du helt selv kan indrette.

Knowhow: Sådan håndterer du lithium-ion-batterier sikkert

Det er vigtigt for os at kunne videregive vores viden, så vi kan gøre håndteringen af lithiumbatterier endnu mere sikker. Derfor finder du artikler, guides og svar på de spørgsmål, som vores kunder ofte har. Og så kan du altid benytte dig af muligheden for rådgivning af vores eksperter.

Indlæser…

Udnyt vores ekspertrådgivning

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.
Vi er klar til at hjælpe dig - også i din virksomhed.

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 7:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00