DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Opbevaring af brandfarlige væsker i produktionen hos ​​Stadler AG

Stadler Fahrzeug AG har i mere end seks årtier været kendt for produktionen af jernbanekøretøjer til persontransport. Stadler er grundlagt i Zürich i Schweiz og har i dag filialer i Europa og USA. Anlægget i Altenrhein er et kompetencecenter for dobbeltdækker-enheder. Herudover fremstilles sporvogne til det schweiziske marked. Brandfarlige væsker, som skal være hurtigt tilgængelige, anvendes jævnligt i produktionen.

Udfordring og opgave

Stadler Fahrzeug AG var nødt til at opbevare brandfarlige væsker i nærheden af den åbne og rummelige montagehal. Der anvendes en bred vifte af beholderstørrelser fra 5 til 60 liter og op til en kapacitet på 450 liter. Problemet: der var ikke en specifik brandsektion til opbevaring af væskerne med passende ventilation, og der var ikke nogen inddeling af EX-zoner. Derudover var der ikke plads til opsamling af trykgaspakninger, som skal opbevares adskilt fra de brandfarlige medier.

De ansvarlige hos Stadler Fahrzeug AG begyndte at lede efter en passende samarbejdspartner, der kunne gennemføre det kommende projekt. Den ønskede løsning kom fra DENIOS i Schweiz.

Løsningen fra DENIOS

Der blev planlagt en brandsikker miljøcontainer fra DENIOS af typen WFP, som skulle opfylde alle kravene fra Stadler Fahrzeug AG og have et gulvareal på kun 10 m². Miljøcontaineren tilbyder en all-round brandsikring efter F90-standarden (90 minutters brandsikring), og det indre af lageret er fabriksdesignet som en EX-zone 1 for at overholde internationale forskrifter om eksplosionsbeskyttelse.

Der blev integreret reolsystemer for at udnytte pladsen på det lille gulvareal mest muligt. Reolerne giver plads nok til opbevaring af mindre beholdere. Dertil blev miljøcontaineren også udstyret med belysning, teknisk ventilation og brandalarm, og alle tre funktioner giver den nødvendige sikkerhed ved opbevaring af brandfarlige væsker.

Den brandsikre miljøcontainer har et integreret opsamlingskar i stål, som kan rumme op til 1.350 liter. Det anvendte stål er kemisk og mekanisk modstandsdygtigt. Branddetektoren i lageret sørger for, at dørene lukker automatisk i en nødsituation. Der blev installeret et brandsikkert materialeskab til opbevaring af trykgasbeholdere.

Resultat og kundefordele

Den brandsikre miljøcontainer fra DENIOS som Stadler Fahrzueg AGs nye opbevaringsløsning overholder ikke kun alle officielle krav og tekniske standarder. DENIOS fremstiller alle produkter in-house og garanterer en professionel installation hos kunden. Dermed tilbydes kunden en all-round service fra den første idé til deres nye opbevaringsløsning, design, udvikling, produktion og frem til vedligeholdelse. Dette bliver ikke leveret på samme måde af nogen anden udbyder.

Løsningen fra DENIOS giver merværdi for Stadler AG, idet miljøcontaineren er mobil og kan om nødvendigt flyttes til en anden lokalitet i virksomheden eller flyttes udenfor - forudsat at de nødvendige sikkerhedsstandarder er på plads det nye opstillingssted.

Udforsk relevante produkter

Brandsikre containere

De brandsikre containere fra DENIOS giver dig en pålidelig, dobbeltsidet REI 90 brandbeskyttelse. Opbevar dine brandfarlige væsker sikkert i et testet sikkerhedskoncept!

Se udvalg

Udstyr til lagre til farlige medier

Udforsk vores udstyrsmuligheder til lagre til farlige materialer, brandsikre lagre samt lagre til peroxider og lithium-ion-batterier.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning!

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.

Vores kunderådgivere er klar til at hjælpe dig i din virksomhed!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Indlæg om lignende emne

Produktguide

Lithiumbatterier: Luk risikoen inde

Håndteringen af lithiumbatterier kommer med farer. Men uanset, om du ønsker at opbevare, håndtere, transportere eller stressteste dine batterier, så finder du den rette løsning til at mindske risikoen hos DENIOS.

Læs mere
Artikel

6 ting du skal vide, inden du bygger et lager til kemikalier

Skal du opbevare store mængder kemikalier? Så kan det virke som den nemmeste og billigste løsning selv at bygge et lager til formålet. Det er dog langt fra altid tilfældet - her er 6 ting, du skal være opmærksom på, inden du bygger.

Læs mere
Produktguide

Sikker i 2022: Her er nyhederne fra DENIOS

Skyd år 2022 sikkert igang med nye løsninger og produkter fra DENIOS. I artiklen finder du en oversigt over højdepunkterne - lige fra nye produkter i vores webshop til vores nye hovedkatalog for 2022. Oplev også interessante nye løsninger inden for lager- og procesteknologi samt vores sektion med nye fagpublikationer.

Læs mere
FAQ

IBC palletanke - 15 spørgsmål og svar

IBC palletanken er en af de mest anvendte emballager i bl.a. industrien. Men hvordan opbevarer du dem sikkert, når de indeholder farlige stoffer? Og hvordan håndterer og transporterer du dem? Vores eksperter besvarer nu de 15 mest stillede spørgsmål om palletanken i den store DENIOS IBC-guide.

Læs mere
Artikel

Brandbeskyttelse: standarder og lovgivning

Alle, der skal opbevare brandfarlige væsker, stoffer eller gasser bør på et tidligt tidspunkt orientere sig om de juridiske krav. Vi præsenterer de vigtigste danske og internationale love og standarder, som du bør kende til inden for brandbeskyttelse.

Læs mere
Artikel

Opladning af lithiumbatterier: Hvad skal du være opmærksom på forsikringsmæssigt?

Find ud af, hvilke pligter du absolut bør overholde, når du oplader litiumbatterier, for at øge sikkerheden i din virksomhed og undgå unødvendige komplikationer i tilfælde af et forsikringskrav.

Læs mere
Hent flere 6 af 44 artikler blev indlæst
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Ring til os eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00