DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Opbevaring af kemikalier og brandfarlige væsker hos Hydro Precision Tubing

På aluminiumsfabrikken i Tønder udvikler Hydro Precision Tubing bæredygtige aluminiumsløsninger som profiler og rør. Løsninger, der bruges i bilindustrien og HVACR i Europa, USA og Fjernøsten, og som indgår som vigtige dele i bl.a. varmevekslersystemer.

Til den produktion bruger Hydro en række forskellige kemikalier – og så er der senere kommet brandfarlige væsker til samlingen. Og det er bl.a. de to slags væsker, der har fået Hydro til flere gange at kontakte os.

Hvad var udfordringen?

Hydro Precision Tubing er intet nyt ansigt hos DENIOS. For de har et stort fokus på miljøbeskyttelse og arbejdssikkerhed og har gennem flere år været en loyal kunde hos DENIOS. I den periode har de henvendt sig til os med forskellige udfordringer og behov. Her kan du læse to af dem, inden vi i næste afsnit løfter sløret for løsningerne:

OPBEVARING AF STORE MÆNGDER KEMIKALIER UDENFOR - MEN TÆT PÅ PRODUKTIONEN

Først tog Hydro fat i os for at få en opbevaringsløsning til de store mængder kemikalier, som de bruger til deres produktion. For de skulle opbevares samlet, sikkert – og ikke mindst så tæt på produktionen som muligt, så de altid var lige ved hånden.

Men i produktionen var pladsen knap, så opbevaringen måtte finde sted udenfor. Der var dog et krav: Det måtte ikke koste for meget på effektivitetskontoen. Derfor skulle opbevaringsløsningen helst have en plads tæt på indgangen til produktionen, så Hydro hurtigt kunne tilgå IBC’erne med kemikalier med en gaffeltruck.

Opbevaring af brandfarlige væsker – med flueben ved afstandskrav

Men kort tid efter, at vi havde leveret opbevaringsløsningen til kemikalierne, kontaktede Hydro os med et nyt behov. Nu var behovet for opbevaring af brandfarlige væsker opstået. Der var to forskellige slags, og de skulle – lige som til den første løsning – opbevares, så de var nemme at tilgå med en gaffeltruck. Men med indholdet i disse IBC’er fulgte der også nogle helt andre krav.

Kravene kom dog ikke kun fra Hydros side, men også myndighederne. For de brandfarlige væsker:

  • Angriber stål – og det satte krav til materialevalget

  • Skal opbevares, så spild fra de to typer væsker ikke kommer i kontakt med hinanden

  • Skal stå udenfor pga. brandfaren og opfylde afstandskravene til andre bygninger

  • Skal opbevares frostfrit

  • Skal opbevares i en ATEX-godkendt løsning

Så for Hydros brandfarlige væsker handlede det ikke kun om at opfylde afstandskravene og sørge for de rette temperaturer udenfor. De skulle også placeres så tæt på produktionen, som kravene tillader, for at sikre effektiviteten under arbejdet.

Hvad blev løsningen?

Løsningen blev to forskellige, som begge indfrier behovene og sikrer en sikker opbevaring hos Hydro Precision Tubing i Tønder:

Sådan opbevarer Hydro deres kemikalier sikkert i gaffellængde til produktionen

Da Hydro skulle have en løsning til opbevaring af deres kemikalier, gik de med en miljøcontainer godkendt til miljøforurenende væsker med naturlig ventilation. Den er fremstillet i en stabil, svejset stålkonstruktion med et integreret opsamlingskar i samme materiale. Og det er en løsning, der går i tråd med Hydros bæredygtige værdier. For opsamlingskarret opsamler spild og lækager fra kemikalierne og forhindrer dem i at trænge ud i miljøet.

Og tilgængeligheden? Den har Hydro også fået vinget af. For da de ikke skal opbevare brandfarlige væsker, har miljøcontaineren fået en plads udenfor i gaffellængde til produktionen. Containeren er udstyret med skydeporte for at optage så lidt plads som muligt, og så har de valgt en miljøcontainer med to niveauer med plads til i alt otte IBC palletanke. Niveauerne gør det muligt for dem at forvandle højden til opbevaringsplads og at spare plads i bredden.

Modellen er udgået, men du kan se alternativer under miljøcontainere.

Sådan opbevarer Hydro deres kemikalier sikkert i gaffellængde til produktionen

Til deres opbevaring af brandfarlige væsker var kravene mange – men løsningen blev én: DENIOS reolcontainer 514 1k ISO A1 til fire IBC’er.

Lige som den forrige miljøcontainer havde denne miljøcontainer også:

  • Skydeporte, som sparer plads og beskytter indholdet mod vind, vejr og uautoriseret adgang (sikret med forsikringsgodkendte låse)

  • Nem adgang med gaffeltruck

Men opsamlingskarret var et andet. For da de brandfarlige væsker angriber stål og ikke må komme i kontakt med hinanden, blev der integreret to separate opsamlingskar i polyethylen (PE).

Miljøcontaineren blev også isoleret med 50 mm. isolerede paneler af A1 materiale, som er et ubrændbart materiale. Det er med til at sætte flueben ved brandbeskyttelsen – lige som at miljøcontaineren blev placeret med den rette sikkerhedsafstand til bygningen.

Men isoleringen havde også en anden fordel. For dens beskyttelse lukkede op for, at opbevaringen kunne finde sted i en bekvem afstand til produktionen.

Samtidig er løsningen også:

  • ATEX-godkendt

  • Udstyret med teknisk ventilation

  • Designet til frostfri opbevaring

For miljøcontaineren er udstyret med ripperørsvarme. Det betyder, at temperaturen kan dykke ned til -15 grader udenfor og stadig være +5 grader indenfor. På den måde sikrer varmen de rette forhold for opbevaringen af de brandfarlige væsker.

Og så går hverken Hydro eller os ned på detaljer. For som prikken over i’et er miljøcontaineren lakeret i en specialfarve efter Hydros valg.

Hvad siger Hydro Precision Tubing om DENIOS?

Når Hydro Precision Tubing i Tønder selv sætter et par ord på samarbejdet, udtrykker de det kort, godt og præcist: "bredt produktudvalg kombineret med godt samarbejde fremmer gode løsninger".

- Jørn Noer, HSE Koordinator hos Hydro Precision Tubing i Tønder

Udforsk relevante produkter

Miljøcontainere til kemikalier og olier

DENIOS miljøcontainere til farlige medier giver masser af plads til sikker og alsidig opbevaring af vandforurenende og brandfarlige væsker og medier.

Se udvalg

Brandsikre containere

De brandsikre containere fra DENIOS giver dig en pålidelig, dobbeltsidet REI 90 brandbeskyttelse. Få gavn af et testet sikkerhedskoncept til opbevaring af dine brandfarlige medier.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.
Vi er klar til at hjælpe dig - også i din virksomhed.

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Måske du også er interesseret i ...

Indlæser…
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 7:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00