DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Opbevaring af opløsningsmidler - under hensyntagen til brand- og eksplosionsbeskyttelse

Schunk Group har specialiseret sig i fremstilling af produkter lavet af kulstof og grafit. Medarbejdere er ofte i kontakt med rengøringsmidler, der indeholder opløsningsmidler. DENIOS skabte en rummelig in-house løsning, der gjorde det muligt at opbevare væsker sikkert og samtidig arbejde direkte med dem.

Udfordring og opgave

Ved fremstilling af produkter lavet af kulstof og grafit anvender Schunk Group harpiks, der kun kan renses grundigt af med opløsningsmidler. Udover sundhedsfare skal der altid forventes spredning af dampe og dermed eksplosive blandinger med luft ved brug af opløsningsmidler. For at undgå høje håndterings- og ruteomkostninger blev det besluttet at flytte produktionen til en ny hal i umiddelbar nærhed af de eksisterende bygninger.

Løsningen fra DENIOS

Tre brandsikre lagre fra DENIOS udgør hjertet i det nye anlæg. Udover en godkendelse efter vandressourceloven (WHG) har de tre lagre også en brandsikring på 90 minutter (F90) både indefra og udefra. Der, hvor der rengøres med opløsningsmidler, er der opstillet udsugningsborde med frontrude. Disse udsugningsborde er fremstillet i rustfrit stål for at sikre god modstand overfor de anvendte opløsningsmidler og nem rengøring efterfølgende. Medarbejdere er optimalt beskyttet af den målrettede luftstrøm. Udover cirkulationspumperne til håndvaskene er der tre lagerbeholdere med sedimentudskillere i lageret til opbevaringen af opløsningsmidler. Det betyder, at det anvendte opløsningsmiddel kan forblive i brug i længere tid. Det tredje lager fik også et punktudsugningssystem, hvor det anvendte harpiks bliver blandet, omrørt og filtreret uden at bringe medarbejderne i fare. De alle tre brandsikre lagre er permanent ventileret med 5-dobbelt luftudskiftning via en fælles eksplosionssikker ventilator.

Resultat og kundefordele

I tæt samarbejde med Schunk Group har DENIOS' ingeniører udviklet en komplet løsning, der tager højde for alle krav til brand- og eksplosionsbeskyttelse ved opbevaring, men også personlig beskyttelse ved håndtering af opløsningsmidler. Konstruktionen af kundens lagersystem blev udført på en uge ved hjælp af "plug and store"-designet. Den komplette dokumentation med CE-mærkning, ATEX-konformitet, betjeningsvejledning med flere blev udleveret til kunden umiddelbart efter accept af løsningen. Således kunne DENIOS' løsning sættes i drift med det samme.

Opdag passende produkter

Brandsikre containere

De brandsikre containere fra DENIOS giver dig en pålidelig, dobbeltsidet REI 90 brandbeskyttelse. Få gavn af testet sikkerhedskoncept til opbevaring af dine brandfarlige medier!

Se udvalg

Stinkskabe

Stinkskabe og udsugningsborde med forskellige udsugningsteknologier og individuelle udstyrsmuligheder, der passer til dine behov.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning!

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.

Vores kunderådgivere er klar til at hjælpe dig i din virksomhed!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Indlæg om lignende emne

Case study

Sådan opbevarer sundhedsinstitution farlige væsker i tætbebygget område

Hvad gør man, når man skal opbevare store mængder farlige væsker – i et område omgivet af bygninger og med en livlig trafik? Det var den udfordring, som en af vores kunder i sundhedssektoren kom til os med.

Læs mere
Case study

Opbevaring af kemikalier og brandfarlige væsker hos Hydro Precision Tubing

Til deres produktion bruger Hydro en række forskellige kemikalier – og så er der senere kommet brandfarlige væsker til samlingen. Og det er bl.a. de to slags væsker, der har fået Hydro til flere gange at kontakte os.

Læs mere
Artikel

Brandbeskyttelse: standarder og lovgivning

Alle, der skal opbevare brandfarlige væsker, stoffer eller gasser bør på et tidligt tidspunkt orientere sig om de juridiske krav. Vi præsenterer de vigtigste danske og internationale love og standarder, som du bør kende til inden for brandbeskyttelse.

Læs mere
Produktguide

Vær på den sikre side i Ex-områder

Hos DENIOS finder du et produktsortiment, der dækker alle aspekter af eksplosionsbeskyttelse. Det omfatter mere end 2.000 artikler til brug i Ex-områder, som dækker alle 3 niveauer af eksplosionsbeskyttelsesforanstaltninger. Her får du et overblik!

Læs mere
Case study

Opbevaring af opløsningsmidler

Schunk Group har specialiseret sig i fremstilling af produkter lavet af kulstof og grafit. Medarbejdere er ofte i kontakt med rengøringsmidler, der indeholder opløsningsmidler. DENIOS skabte en rummelig in-house løsning, der gjorde det muligt både at opbevare væsker sikkert og samtidig arbejde direkte med dem.

Læs mere
Case study

Luftteknik - Udsugningsbord til BECOM GmbH

BECOM GmbH fra Østrig producerer elektromekaniske enheder. Ved rengøring af små dele dannes der brandfarlige acetonedampe, som medarbejderne bør beskyttes mod. Et DENIOS udsugningsbord / stinkskab med forureningsdetektion garanterer en øget sikkerhed.

Læs mere
Hent flere 6 af 17 artikler blev indlæst
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Ring til os eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00