DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Opbevaring af opløsningsmidler - under hensyntagen til brand- og eksplosionsbeskyttelse

Schunk Group har specialiseret sig i fremstilling af produkter lavet af kulstof og grafit. Medarbejdere er ofte i kontakt med rengøringsmidler, der indeholder opløsningsmidler. DENIOS skabte en rummelig in-house løsning, der gjorde det muligt at opbevare væsker sikkert og samtidig arbejde direkte med dem.

Udfordring og opgave

Ved fremstilling af produkter lavet af kulstof og grafit anvender Schunk Group harpiks, der kun kan renses grundigt af med opløsningsmidler. Udover sundhedsfare skal der altid forventes spredning af dampe og dermed eksplosive blandinger med luft ved brug af opløsningsmidler. For at undgå høje håndterings- og ruteomkostninger blev det besluttet at flytte produktionen til en ny hal i umiddelbar nærhed af de eksisterende bygninger.

Løsningen fra DENIOS

Tre brandsikre lagre fra DENIOS udgør hjertet i det nye anlæg. Udover en godkendelse efter vandressourceloven (WHG) har de tre lagre også en brandsikring på 90 minutter (F90) både indefra og udefra. Der, hvor der rengøres med opløsningsmidler, er der opstillet udsugningsborde med frontrude. Disse udsugningsborde er fremstillet i rustfrit stål for at sikre god modstand overfor de anvendte opløsningsmidler og nem rengøring efterfølgende. Medarbejdere er optimalt beskyttet af den målrettede luftstrøm. Udover cirkulationspumperne til håndvaskene er der tre lagerbeholdere med sedimentudskillere i lageret til opbevaringen af opløsningsmidler. Det betyder, at det anvendte opløsningsmiddel kan forblive i brug i længere tid. Det tredje lager fik også et punktudsugningssystem, hvor det anvendte harpiks bliver blandet, omrørt og filtreret uden at bringe medarbejderne i fare. De alle tre brandsikre lagre er permanent ventileret med 5-dobbelt luftudskiftning via en fælles eksplosionssikker ventilator.

Resultat og kundefordele

I tæt samarbejde med Schunk Group har DENIOS' ingeniører udviklet en komplet løsning, der tager højde for alle krav til brand- og eksplosionsbeskyttelse ved opbevaring, men også personlig beskyttelse ved håndtering af opløsningsmidler. Konstruktionen af kundens lagersystem blev udført på en uge ved hjælp af "plug and store"-designet. Den komplette dokumentation med CE-mærkning, ATEX-konformitet, betjeningsvejledning med flere blev udleveret til kunden umiddelbart efter accept af løsningen. Således kunne DENIOS' løsning sættes i drift med det samme.

Opdag passende produkter

Brandsikre containere

De brandsikre containere fra DENIOS giver dig en pålidelig, dobbeltsidet REI 90 brandbeskyttelse. Få gavn af testet sikkerhedskoncept til opbevaring af dine brandfarlige medier!

Se udvalg

Stinkskabe

Stinkskabe og udsugningsborde med forskellige udsugningsteknologier og individuelle udstyrsmuligheder, der passer til dine behov.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.
Vi er klar til at hjælpe dig - også i din virksomhed.

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Indlæg om lignende emne

Indlæser…
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 7:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00