DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Opbevaring og genanvendelse af kemikalieaffald

Alle kender til medicinske rester, som bliver afleveret på apoteker til sikker destruering. Dertil kommer der også kemisk affald ved selve fremstillingen af kemiske og farmaceutiske produkter. Spiromed AG i Schweiz henter kemisk affald fra virksomheder og apoteker og bortskaffer det på en hensigtmæssig og professionel måde, der opfylder gældende lovkrav. Bortskaffelse af kemisk affald kan hurtigt blive farligt for medarbejdere. Derfor blev det besluttet af investere i medarbejdernes sikkerhed, og Spiromed fandt DENIOS som en pålidelig partner til denne opgave.

Udfordring og opgave

Du ved aldrig, hvad der er indeni: Medarbejdere hos Spiromed kan aldrig med sikkerhed vide, hvilke stoffer og væsker der er blevet indsamlet fra virksomheder og apoteker. Nogle kemikalier kan være harmløse, men ukendte blandinger af selvsamme kemikalier eller andre ukendte kemikalier kan rumme betydelige potentielle farer for den enkelte medarbejder. For at minimere denne risiko for medarbejderne blev det hurtigt klart, hvad Spiromed havde brug for; et lager med separate løsninger, som hver især rummer omfattende sikkerhedsudstyr. Disse vil sikre maksimal sikkerhed ved opbevaring og håndtering af farlige medier - herunder kemikalier.

Da brandfarlige, ætsende, giftige og vandforurenende væsker er en del af hverdagen for medarbejderne, skulle lageret ikke kun have brandsikring, men også eksplosionsbeskyttelse. Der var også fokus på særlige høje sikkerhedskrav, fordi de farlige medier skulle opbevares i nærheden af, hvor de blev endeligt bortskaffet og mærket.

Løsningen fra DENIOS

DENIOS fremstillede en brandsikker walk-in-container til Spiromed, som er certificeret efter REI 90 (90 minutters brandsikring), og som kunne indrettes som selvstændig brandsektion midt i fabrikshallen. Lageret giver nok plads til beholdere på op til 1.000 liter (IBC palletanke), og det er udstyret med eksplosionssikker elektronik (EX mærkning). Det integrerede opsamlingskar (gulvkar) beskytter også miljøcontaineren mod lækager og kemikaliespild.

Da medarbejderne også skulle kunne arbejde direkte med kemikalierne, installerede DENIOS en arbejdsstation med opsamling af kemikalieaffald i nærheden af miljøcontaineren. Denne arbejdsstation er udstyret med ATEX-kompatible komponenter for at beskytte mod eksplosioner.

Resultat og kundefordele

Maksimal sikkerhed ved opbevaring og håndtering: På et gulvareal på 3x3 meter kan medarbejdere hos Spiromed åbne og flytte beholdere samt klargøre dem til endelig bortskaffelse og destruering. Et teknisk ventilationssystem registrerer undslupne emissioner og leder dem gennem et aktivt kulfilter. De filtrerede emissioner ledes derefter direkte ud i det fri. Luftstrømmen muliggør et trækfrit arbejde på trods af en effektiv udsugning på 1.800 m³ luft i timen. Miljøcontaineren og det åbne arbejdsområde sikrer, at arbejdet med de farlige stoffer og væsker næsten er risikofrit.

Udforsk relevante produkter

Brandsikre containere

De brandsikre containere fra DENIOS giver dig en pålidelig, dobbeltsidet REI 90 brandbeskyttelse. Opbevar dine brandfarlige væsker sikkert i et testet sikkerhedskoncept!

Se udvalg

Containment-løsninger

Gør dit arbejde nemmere og sikrere med en fritstående udsugningsløsning tilpasset til dine behov. Vi tilbyder et bredt, men specialiseret udvalg af ventilationskoncepter.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning!

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.

Vores kunderådgivere er klar til at hjælpe dig i din virksomhed!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Indlæg om lignende emne

Guide

10 ting du skal være opmærksom på ved håndtering af laboratorieaffald

Med vores tjekliste får du 10 krav, der er vigtige at overholde, når du indsamler og bortskaffer laboratorieaffald.

Læs mere
Guide

Hvordan tjekker du, om et lithiumbatteri er defekt?

Med vores guide kan du tjekke, om dit lithiumbatteri viser tegn på at være defekt, hvad der være årsagen, og hvordan du handler, hvis dit batteri er defekt. Få guiden her.

Læs mere
Produktguide

Lithiumbatterier: Luk risikoen inde

Håndteringen af lithiumbatterier kommer med farer. Men uanset, om du ønsker at opbevare, håndtere, transportere eller stressteste dine batterier, så finder du den rette løsning til at mindske risikoen hos DENIOS.

Læs mere
Produktguide

Lithium-ion batterier: Løber du en risiko?

Den potentielle fare ved håndtering af lithium-ion-batterier er stor. For din sikkerhed tilbyder vi et omfattende specialsortiment til opbevaring, transport, håndtering, opladning og testning af lithium-ion.

Læs mere
Hent flere 4 af 6 artikler blev indlæst
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Ring til os eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00