DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Opsamlingskar - spørgsmål og svar

Man siger typisk, at en dråbe olie kan forurene op til 1000 liter vand. Og ender man i en sag om vandforurening i Tyskland, risikerer man en bøde eller fængsel i op til 5 år. Men hvad skal du gøre for at undgå det?

I det følgende fortæller vi dig, hvad du skal overveje for at beskytte mennesker, miljø og inventar - alt sammen ved brug af en spildbakke - også kaldet opsamlingskar.

Hvilke egenskaber skal en spildbakke eller et opsamlingskar have til opbevaring af brændbare væsker?

Det afhænger af væsken, der skal lagres. Du kan vælge mellem spildbakker af plast (PE), stål eller rustfrit stål. Til opbevaring af vandforurenende eller antændelige medier såsom olie og lak bruges galvaniserede eller lakerede opsamlingskar. Når der lagres kemikalier såsom syrer og baser, bruges opsamlingskar af plast eller rustfrit stål. Opsamlingskar af rustfrist stål og plast (PE) er korrosionsbestandige og dermed velegnede til opbevaring af aggressive væsker.

Hvad er vigtigt ved opbevaring af brandfarlige væsker?

Lagerrummet skal være egnet, dvs. at en permanent ventilation, ex-beskyttelse og brandsikring skal være til stede.

For hvilke medier er en spildbakke af stål, rustfrit stål og plast bedst egnet?

Det materiale, som spildbakken er lavet af, skal være særlig velegnet til de lagrede væsker. Som regel kan du orientere dig på beholderen, hvori materialet er leveret. Til lagring af vandforurenende, brændbare medier, såsom olier og lakker egner sig spildbakker af stål, fx i en galvaniseret eller lakeret udgave. Til lagring af aggressive kemikalier, såsom syrer og baser, er spildbakker, som er fremstillet af rustfrit stål eller plast, egnede.

Hvor høj må en spildbakke være, der skal anvendes til opbevaring af brændbare væsker?

Grundlæggende må højden af spildbakken og opsamlingskarret ikke overskride 500 mm, da der således ikke kan garanteres en tilstrækkelig ventilation. Er der alligevel brug for et højere kar, kan der for eksempel arbejdes med en teknisk ventilation.

Hvad skal også overvejes, når du vælger en spildbakke eller et opsamlingskar?

Spildbakker og opsamlingskar skal - afhængigt af anvendelsesopgaven - leve op til forskellige krav. F.eks. er spildbakker med integrerede lommer til gaffeltruck ideelle til transport med truck på fabriksområder. Desuden skal man være opmærksom på opsamlingsvolumen. Spildbakken skal ligeledes testes grundigt og skal være certificeret. Alle spildbakker fra DENIOS er testet og certificeret.

Hvordan bestemmer du den korrekte opsamlingskapacitet?

En spildbakke skal kunne rumme indholdet af den største beholder og mindst 10% af den samlede mængde. Hvis opbevaring af vandforurenende væsker er tilladt i vandbeskyttede områder, skal opsamlingskaret kunne rumme 100% af den samlede lagrede mængde.

Hvordan tager du dig af spildbakken og sørger for korrekt opbevaring?

  • Operatøren er ansvarlig for den påtænkte anvendelse.

  • Vedligeholdelse / servicering.

  • Spildbakken skal holdes fri for vand og snavs.

  • Skader på overfladebeskyttelsen skal repareres omgående.

  • Regelmæssige tests (min. 1 gang om ugen).

  • Spildbakkens stand (gitterriste) kontrolleres ved visuel inspektion hvert 2. år.

  • Resultatet skal dokumenteres og fremlægges på anmodning af den relevante myndighed.

Opsamlingskar og spildbakker - flere spørgsmål og svar

Kan jeg lagre to forskellige medier på et opsamlingskar?

Kontroller om lagring af de forskellige medier er tilladt.

Vores DENIOS miljøguide indeholder en praktisk opbevaringstabel, der hjælper dig med at overholde bestemmelserne i henhold til loven. Kontakt os og få den gratis.

Hvad skal jeg gøre, hvis der allerede er en farlig væske i opsamlingskarret?

Fjern væsken med DENSORB absorbenter, som passer til det farlige medie. Absorbenterne er tilgængelige i tre forskellige versioner: olie, universal og special/kemikalie.

Hvilke hensyn skal tages ved transport af spildbakker/opsamlingskar?

En stor del af spildbakkerne og opsamlingskarrene er enkelte at transportere fra A til B vha. en gaffeltruck. Nogle modeller fås også med hjul. Skal en spildbakke transporteres, kan dette også ske på en palle. Under alle omstændigheder skal du sørge for, at karret er tomt. Skal transporten foregår på offentlige veje og ikke på virksomhedens område, skal du orientere dig om lovgivningen for transport af farlige medier.

Hvad skal du gøre, hvis der skal lagres et nyt medie på spildbakken, men som ikke er kompatibelt?

Hvis der er væske i, så fjern først denne korrekt med egnede DENSORB absorbenter. Herefter rengøres karret grundigt, inden det bruges igen. Der skal altid fortages et eftersyn af spildbakken/opsamlingskarret mindst 1 gang om ugen.

Har du brug for yderligere inspektionshjælp, kan vi anbefale vores lækagedetektor, SpillGuard®. Med SpillGuard® får du et uafhængigt advarselssystem, der registrerer lækager med det samme. SpillGuard® udløser et audivisuelt signal i 24 timer, hvis den kommer i kontakt med væsker. Dette er en effektiv inspektionshjælp.

Hvad skal jeg gøre, hvis opsamlingskarret/spildbakken ikke længere er intakt?

Få et overblik over certificeringen, samt de angivende garantier fra producenten. Hvis du skulle bemærke nogen tegn på korrosion, skal spildbakken bortskaffes i henhold til loven. For at udføre en generel tæthedsprøve, kan du hælde vand i karret for at tjekke det for utætheder.

Hvad skal du være opmærksom på, hvis spildbakken er lavet af plast (PE)?

De kan placeres både indendørs og udendørs, men ikke i et ex-zoneområde. Ved en udendørs installation, skal spildbakken/opsamlingskarret beskyttes mod nedbør. Spildbakker af plast må ikke anvendes til brændbare væsker.

Mangler du en spildbakke / opsamlingskar?

Så finder du Europas største udvalg hos os.

Vi rådgiver dig gerne

Uanset om det er på telefon, via e-mail eller personligt i din virksomhed - vi hjælper og rådgiver dig gerne. Kontakt os!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Relaterede artikler

Artikel

De 7 største fejl ved tømning af opsamlingskar

Væsker, der lækker, er ikke ualmindeligt, og kan ske når som helst. Men hvad gør du så? Hvordan kommer væsken ud af opsamlingskarret igen, inden karret renses og destrueres? Dette er ikke så ligetil, som man skulle tro. For der kan opstå alvorlige fejl, når opsamlingskar bliver tømt. Her er, hvad du under ingen omstændigheder bør gøre - og hvordan du tømmer et opsamlingskar korrekt.

Læs mere
Guide

4 trin: Sådan vælger du det rigtige opsamlingskar

Som leverandør og producent af det største udvalg af opsamlingskar kan vi forsikre dig: Der findes et opsamlingskar til ethvert behov. Her viser vi dig, hvordan du finder det rette opsamlingskar til dine behov og medier.

Læs mere
FAQ

Opsamlingskar - spørgsmål og svar

Få svar på alle dine spørgsmål om korrekt opbevaring med opsamlingskar. Her fortæller vi dig, hvad du bør vide.

Læs mere
Artikel

Fra idé til produkt: Sådan bliver et DENIOS opsamlingskar skabt

Tag et kig bag kulisserne hos DENIOS! Her ser du, hvordan opsamlingskar af plast bliver fremstillet i vores virksomhed: Fra den første idé i vores innovationsafdeling og gennem godkendelsesprocessen til det færdige produkt, som vi fremstiller i vores egen produktion.

Læs mere
Produktguide

Sikker opbevaring og håndtering af desinfektionsmidler

De fleste desinfektionsmidler er brændbare væsker på grund af deres ingredienser. Derfor skal alle de større mængder af desinfektionsmidler også opbevares i henhold til loven om brandbeskyttelse. DENIOS tilbyder de rigtige løsninger - så du er på den sikre side med din virksomheds opbevaring af brandfarlige væsker.

Læs mere
Artikel

Sådan opbevarer du store beholdere på ganske lidt plads

Hvis du skal opbevare et par standardtromler á 200 liter eller en IBC med 1000 liter, så er de for store til et skab til farlige væsker. Men samtidig er en container for stor, dyr og kræver for meget plads. Og netop derfor har vi udviklet en økonomisk løsning, så du kan opbevare få store eller flere små beholdere på en pladsbesparende og sikker måde: med vores depoter til kemikalier, olier og andre farlige medier og væsker.

Læs mere
Hent flere 6 af 7 artikler blev indlæst
i

Oplysningerne på denne side er blevet udarbejdet omhyggeligt og efter bedste viden og overbevisning. DENIOS ApS kan dog ikke påtage sig nogen form for garanti eller ansvar af nogen art, hverken kontraktmæssigt, erstatningsretligt eller på anden måde, ift. aktualitet, fuldstændighed og korrekthed, hverken over for læseren eller over for tredjemand. Brugen af oplysningerne og indholdet er derfor på eget ansvar. Men under alle omstændigheder skal du overholde den lokale og aktuelle lovgivning.

Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Ring til os eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00