DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Sådan opbevarer og håndterer Airbus maling og lak på sikker vis

Hos Airbus i Finkenwerder opbevarer de lak og maling i skræddersyede containere til farlige medier fra DENIOS, der både opfylder loven og giver en sikker opbevaring. Og skal de opsummere projektet, er de særligt tilfreds med den problemfrie og rettidige håndtering.

Hvad var udfordringen?

Airbus havde behov for et rum til at blande maling i deres long range equipment assembly hall til hydrauliske og pneumatiske installationer. Og her var der flere afgørende aspekter: For på den ene side skulle løsningen være sikker og opfylde lovkravene til opbevaring og håndtering af vandforurenende og brandfarlige væsker (maling og lak). Og på den anden side skulle det være et system med de rette godkendelser. For kun den type system ville blive godkendt at myndighederne og blive dækket af forsikringen.

Løsningen skulle bestå af et brandsikker container (REI 90) og en arbejdsstation med udsugning til medarbejdernes arbejde med farlige medier. Og her var brandbeskyttelsen og ventilationen essentiel. Derfor skulle der udover arbejdsstationen også implementeres et omfattende udsugningssystem for at beskytte medarbejderne mod farlige dampe. Og for at kunne bruge blandingsrummet ville det være nødvendigt at øge luftudskiftningen med en faktor 10. En udfordring, der krævede komplekse udsugningsrør for både at sikre den nødvendige luftudskiftning, men også at danne en nedsænkelig løsning, til når medarbejderne skulle rengøre dele.

Hvad blev løsningen?

For Airbus var det afgørende at have en leverandør, der kunne levere en komplet og nøglefærdig løsning – og samtidig sikre den rette support under projektet. Lige fra behovsanalyse til godkendelse i virksomheden og den officielle godkendelse.

Og det leverede DENIOS. Løsningen blev en walk-in container med integreret arbejdsstation med udsugning. Containeren har REI 90 brandbeskyttelse på alle sider – ude som inde. Og så er det udstyret med et teknisk ventilationssystem med overvågning, et portlåsesystem, en fejlindikator og en bevægelsesdetektor. Her er der valgt Ex-sikre versioner af alle komponenter lige som at arbejdsstationen er Ex-sikker og har et arbejdsområde på 2,0 x 0,8 meter.

Hvad blev resultatet og fordelene for Airbus?

Airbus opnåede en sikker opbevaring af deres maling og lak efter loven med det multifunktionelle blandingsrum. Lige fra det øjeblik, det blev taget i brug, var det i stand til at give den rette beskyttelse til medarbejderne. Og så gav rummets bekvemme placering også en ekstra fordel: tidsbesparelser. Derfor er lignende løsninger nu i brug på andre af Airbus’ lokationer.  

Udforsk relevante produkter

Brandsikre containere

De brandsikre containere fra DENIOS giver dig en pålidelig, dobbeltsidet REI 90 brandbeskyttelse. Få gavn af testet sikkerhedskoncept til opbevaring af dine brandfarlige medier!

Se udvalg

Stinkskabe

Stinkskabe og udsugningsborde med forskellige udsugningsteknologier og individuelle udstyrsmuligheder, der passer til dine behov.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.
Vi er klar til at hjælpe dig - også i din virksomhed.

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Måske du også er interesseret i

Indlæser…
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 7:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00