DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Sådan ”salter” du uden vejsalt - og to andre tips til en skridsikker vinter

Står uden vejsalt og leder efter et alternativ til isrydningen? Eller vil du ”salte” uden at risikere rust under bilen og at skade planter og grundvand? Uanset hvad, så får du her tre gode tips til, hvordan du hurtigt, nemt og sikkert får brugt med isen på din virksomheds områder. Og skaber et skridsikkert udendørs miljø i de glatte vintermåneder.

Tip 1: Sådan salter du uden vejsalt

Det ruster din og dine kollegaers biler. Og betongulvet, når I træder ind med vejsalt under skoene. Og så er det skadeligt for planter og grundvandet. Listen over vejsaltets ulemper er lang – men du kan sagtens få en nem saltning i år, selvom du står uden salt. Eller bare vil undgå bagsiderne.

For her kan du i stedet bruge Wintersafe granulat. Bekvemmeligheden er den samme, og du stryger den ud på vejen som normalt. Den eneste forskel er indholdet, da granulatet er saltfrit og derfor skåner jeres biler og miljøet. Og når isen er væk, kan du skovle det op og bruge det igen næste år. Eller sprede det over jeres grønne områder. 

Tip 2: Sådan beskytter du dit ”vejsalt” og andre sneredskaber

Når der ligger sne og is på vejene, er vejsalt og andre sneredskaber ofte i høj kurs. Derfor kan du med fordel sætte det bag lås – om ikke andet så for at beskytte det mod vejret. Her virker et skur oplagt, men vil du derimod have vejsaltet stående ved parkeringspladsen, fortovet, indgangen eller andre hyppigt saltede områder, så kan du spare tid og gåture på at vælge en flytbar løsning.

Her er sand- og saltbeholdere ideelle, da du kan stille dem lige der, hvor du skal bruge dem. Eller køre rundt med vejsaltet i saltspreder. Og ændrer stedet sig, kan du flytte beholderne med en truck. Beholderne er både aflåselige og af vejrbestandig polyethen, så de holder vejret og uvedkommende væk fra dit vejsalt eller granulat.

Tip 3: Sæt sne- og isrydningen i system

Glatte veje, gangstier og trappetrin. Du finder faldefarerne forskellige steder rundt i din virksomhed, og derfor er det vigtigt, at du har en plan for din snerydning og saltning, så du både opfylder lovkravene og beskytter dine medarbejdere.

1

Identificér risikoområder

Identificer de steder, hvor dine medarbejdere bevæger sig og som kan være særligt glatte eller farlige at glide på. Fx trappetrin og gangbroer. Tjek også løbende områderne for ujævnheder eller farlige forhold, som kan øge risikoen for fald.

2

Udarbejd en rute

Udarbejd en sne- og isrydningsrute med stederne fra punkt 1, som du kan følge i de glatte måneder.

3

Hav udstyret i orden

Sørg for at have det rette udstyr til snerydningen – fx skovle, granulat til at fjerne is, saltbeholdere og lignende.

4

Implementer de rette foranstaltninger

Supplér med ekstra sikkerhedsudstyr de steder, hvor der er særlig risiko for fald såsom måtter og skridsikker belægninger. Og sikr dig, at din virksomhed har den rette mærkning og belysning.

5

Undersøg jævnligt områderne

Inspicer jævnligt overflader, trapper, gangstier og parkeringspladser for at komme revner og andre farekilder til livs og opdatér ruten efter behov.

Vi rådgiver dig gerne

Uanset om det er på telefon, via e-mail eller personligt i din virksomhed - så sidder vi klar til at hjælpe dig videre. Kontakt os!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Måske du også er interesseret i

Indlæser…
i

Oplysningerne på denne side er blevet udarbejdet omhyggeligt og efter bedste viden og overbevisning. DENIOS ApS kan dog ikke påtage sig nogen form for garanti eller ansvar af nogen art, hverken kontraktmæssigt, erstatningsretligt eller på anden måde, ift. aktualitet, fuldstændighed og korrekthed, hverken over for læseren eller over for tredjemand. Brugen af oplysningerne og indholdet er derfor på eget ansvar. Men under alle omstændigheder skal du overholde den lokale og aktuelle lovgivning.

Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00

Vi holder ferielukket i uge 30, men du kan altid sende os en mail på info@denios.dk eller handle i webshoppen. God sommer!