DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Sådan vælger du de rette truckværn og afspærringer

Manøvrering på et snævert sted, et begrænset synsfelt eller et øjebliks uforsigtighed: Det hele går i gang, og så sker det. Uplanlagte udgifter til maskiner og udstyr skyldes jævnligt skader fra sammenstød. Men du kan nemt undgå de dyre reparationer, produktionsstop eller at skulle ud at købe nyt udstyr. For med de rette truck- og påkørselsværn beskytter du dit inventar mod sammenstød og minimerer samtidig risikoen for arbejdsulykker. Her guider vi dig til, hvordan du vælger de rette truckværn, påkørselsværn eller afspærringer til din virksomheds behov.

Hvilken form for truck- og påkørselsværn passer bedst til dine behov?

Før du investerer i truckværn, bør du stille dig selv følgende 3 spørgsmål: Hvad ønsker du at beskytte? Hvad vil du beskytte det mod? Og hvor ønsker du at beskytte?

1
Hvad skal du beskytte?

I de fleste tilfælde skal din beskyttelse være mere stabil og tungere end det udstyr, som det skal kunne stå imod. Når alt kommer til alt har en trækvogn mindre styrke end en gaffeltruck eller lastbil. Det er derfor vigtigt at identificere potentielle farekilder og vælge en passende beskyttelse som foranstaltning. Stabiliteten af truckværnet afhænger ikke kun af dimensionerne, men også af materialet og monteringsteknikken.

2
Hvad skal det beskyttes mod?

Her gælder er der en enkel tommelfingerregel: Jo tungere og hurtigere udstyret er, som dit truckværn skal modstå, jo mere stabilt skal truckværnet også være. For en håndvogn har trods alt en meget mindre slagkraft end en gaffeltruck eller lastbil. Det er derfor vigtigt at klarlægge de potentielle farekilder i forbindelse med risikovurderingen og at vælge den passende beskyttelse som beskyttelsesforanstaltning. Truckværnets stabilitet afhænger ikke kun af dimensionerne, men også af materialet og monteringsteknikken. Du kan finde flere oplysninger nedenfor.

3
Hvor skal det beskyttes?

Afhængigt af om truckværnet og afspærringerne skal bruges udendørs eller indendørs, er der forskellige krav til materialet. En kollision med udstyr kan ødelægge selve truckværnet, og rust kan forekomme, hvis der bliver brugt ikke-galvaniseret stålprodukter udenfor. Det skader produktet yderligere. Derfor skal du vælge et korrisionsressistent materiale til dine beskyttelsesprodukter, hvis de bruges udenfor. Du kan finde flere informationer nedenfor.

Bøjleformede truckværn

De bøjleformede truckværn kan anvendes mange forskellige steder med forskellige formål. F.eks. kan de bruges til at beskytte maskiner, udstyr og følsomme arbejdsområder eller for at afgrænse trafikveje. Der findes forskellige former og designs til alle disse opgaver: lige fra beskyttelsesbøjler med forskellige dimensioner til beskyttelsesbøjler med undervognsbeskyttelse.

Se produkter

Væg- og objektbeskyttere

Vægbeskyttelsesprofiler er fremstillet af robust polyethylen (PE). De beskytter væggene mod kollisioner - især i områder med øget trafik, og de sikrer dermed murværk og maling mod skader.

En række forskellige profiler giver fleksibel beskyttelse af vægge af enhver længde og højde.

Se produkter

Gelændere

Gelændere er ideelle til at adskille arbejdsområder fra trafikveje. Systemet består af stolper og tværstænger og kan tilpasses efter ønske og individuelt til driftsforholdene. Det er heller ikke noget problem at udvide systemet på et senere tidspunkt, hvilket gør det ideelt til at kunne reagere på ændrede driftsforhold.

Se produkter

Stolpe- og søjlebeskyttere

Fritstående stolper og søjler udgør en konstant fare for den interne trafik. Med kollisionsbeskyttelse til montering på søjler beskytter du ikke kun selve søjlen, men også de køretøjer og det udstyr, som du arbejder med. Hvis der er behov for særlig høj søjlebeskyttelse, anbefales det at anvende beskyttelsesprofiler, der kan monteres flere gange oven på hinanden.

Se produkter

Reolbeskyttere

De steder, hvor der er mange køretøjer og redskaber på vejene, opstår kollisionsskader oftere, og de er mere sandsynlige. Reoler kan vælte ved påkørsel af tungt udstyr og bør derfor sikres ved hjørnerne med kollisionsbeskyttelse. Der findes også egnede produkter til beskyttelse af reolernes sider.

Se produkter

Overflade- og kantbeskyttelse

Kanter kan beskyttes med selvklæbende eller magnetisk klæbende elementer fremstillet af meget fleksibelt polyurethanskum. De kan skæres til i længden og er velegnede til fastgørelse på flader og glatte overflader eller kanter. Her signalerer de farekilder og forhindrer stødskader.

Se produkter

Rørbeskyttelse

Det er ofte uundgåeligt, at rør eller ledninger lægges i nærheden af trafikveje eller arbejdsområder - men beskadiget rør kan være dyrt! Derfor bør du bruge rørbeskyttelsesprofiler eller særlige stålbøjler til at beskytte rør og ledninger mod kollisionsskader.

Se produkter

Pullerter

På sensitive steder som f.eks. passager eller bygningshjørner er pullerterne et effektivt redskab til afgrænsning og sikring af trafikveje.

Se produkter

Hvilket materiale skal du vælge dine truckværn i?

Vores truckværn fås både i stål og i plastik, og alt efter anvendelsen kan der være behov for meget forskellige materialeegenskaber. Generelt gælder det, at jo større diameter og jo tykkere et materiale, jo større modstandsdygtighed har truckværnet. Så hvis I anvender tunge og hurtige maskiner i din virksomhed, bør du bruge en særlig robust form for kollisionsbeskyttelse.

Ved udendørs brug skal der også tages hensyn til vejrforholdene. Hvis der her er behov for en særlig robust slagbeskyttelse, bør du vælge et produkt af varmgalvaniseret stål, som beskytter mod rustskader. På den anden side er truckværn af plast fuldstændig korrosionsbestandig, så der er ingen grund til at bekymre sig om rustskader efter en kollision med køretøjer. Galvaniseret stål er dog ofte det bedste valg til udendørs brug, da plastprodukter har ulemper på grund af deres dårligere UV-bestandighed. Når det drejer sig om truckværn, har plast den store fordel, at de runde former og det elastiske materiale reducerer anslagsenergien og dermed også beskytter det udstyr, som kolliderer med køretøjet.

Hvilken form for montering skal du vælge til dit truckværn?

Når du har besluttet dig for hvilket system, der efterlever din risikovurdering, er det næste skridt at montere systemet.

Når du monterer det på gulvet, har du valget mellem brug af cement eller skruer. Montering med cement tager længere tid, men det holder bedre på påkørselsværnene. Hvis du beslutter dig for at ty til skruerne, skal du altid sikre dig, at du bruger nogle, der er egnet til formålet. Vær især opmærksom på at placere produkterne i tilstrækkelig god afstand til genstanden, som skal beskyttes.

Skal produktet sættes fast på den genstand, som skal beskyttes (f.eks. kant- eller vægbeskyttelse), så kan det skrues på alt afhængigt af, om produktet er selvklæbende, magnetisk eller fastgjort med et plug-in-system. Under alle omstændigheder skal du også tage højde for monteringstypen, når du udarbejder foranstaltninger i henhold til din risikovurdering.

Hvornår er det bedst at bruge afspærringer?

Hvis du søger en løsning til at afspærre områder, guide folk eller sikre et midlertidigt fareområde, er et afspærringssystem det rette valg. Som en del af din risikovurdering skal du altid tjekke, om et enkelt afspærringssystem er nok til formålet, eller om et mere robust system er påkrævet. Mobile afspærringssystemer er typisk relevante som en flytbar løsning, der kan bruges til at reagere hurtigt og fleksibelt til skiftende omstændigheder. Fx hvis du vil reservere parkeringspladser. Til farlige områder skal der mere robuste afspærringer til.

Hvordan adskiller de forskellige afspærringer sig fra hinanden?

Valget mellem de forskellige former for afspærringer afhænger af formålet. Nedenfor er en oversigt over de tilgængelige produkter og deres anvendelsesmuligheder.

Afspærringsbånd

Systemer til at guide passagerer består af et modulært system, som kan forbindes med stolper eller vægge uden kontakt med jorden. De fås med selv-rullende bånd og kan benyttes både ude og inde.

Se produkter

Kædeafspærringer

Kædestande tilbyder fleksibilitet og hjælper med at sikre sikkerheden på og omkring produktionsområder. De består af positionsposter, der er forbundet med røde og hvide kæder. Du kan benytte forskellige monteringsmetoder: for eksempel med betonfyldte fødder til at kunne flytte dem efter behov eller som en permanent løsning til fastgørelse med støbning i beton.

Se produkter

Mobile afspærringer

Mobile afspærringer bliver primært brugt udenfor og er ideelle til at spærre af for vedligeholdelsesarbejde eller byggepladser. Som et lukket system er de ofte endnu mere effektive som beskyttelse mod uautoriseret adgang end kædeafspærringer eller afspærringsbånd.

Se produkter

Afskærmning til industri

Maskinernes anvendelsesområder skal være klart afgrænset, og maskinerne skal beskyttes mod beskadigelse. Samtidig skal autoriseret personale til enhver tid have adgang til maskinerne. Netskillevægge med integrerede dørelementer giver mulighed for en nem områdeadskillelse, som stadig giver et godt overblik over maskinerne gennem nettet.

Se produkter

Måske du også har brug for ...

I vores shop finder du ikke kun påkørselsværn og afspærringer, men også andre produkter til at øge sikkerheden under dine interne processer. Her finder du en række brugbare produkter til det formål – fx nødbelysning, gulvmarkeringer og vejudstyr.

Gulvtape

Du kan også bruge gulvmarkering til at markere trafikruter, afgrænse områder eller markere farlige steder på gulvet. Husk at udskifte eller genoprette markeringer, når de er blevet gået på.

Se produkter

Belysning

Er dine trafikruter ordentligt belyst? Har du korrekt nødbelysning rundt omkring? Tag et kig på vores brede sortiment af belysning her.

Se produkter

Skilte

Med skilte og markeringer sikrer du mere sikkerhed i din virksomhed. Beskyt dine medarbejdere mod farer ved at bruge forskellige forbuds- og advarselsskilte.

Se produkter

Industrispejle og trafikspejle

Der skal være frit udsyn i trafikkryds, men er det ikke muligt, må der implementeres sikkerhedsforanstaltninger. Derfor tilbyder vi forskellige industrielle trafikspejle.

Se produkter
Vi rådgiver dig gerne

Uanset om det er på telefon, via e-mail eller personligt i din virksomhed - så sidder vi klar til at hjælpe dig videre. Kontakt os!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Måske du også er interesseret i

Indlæser…
i

Oplysningerne på denne side er blevet udarbejdet omhyggeligt og efter bedste viden og overbevisning. DENIOS ApS kan dog ikke påtage sig nogen form for garanti eller ansvar af nogen art, hverken kontraktmæssigt, erstatningsretligt eller på anden måde, ift. aktualitet, fuldstændighed og korrekthed, hverken over for læseren eller over for tredjemand. Brugen af oplysningerne og indholdet er derfor på eget ansvar. Men under alle omstændigheder skal du overholde den lokale og aktuelle lovgivning.

Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00

Vi holder ferielukket i uge 30, men du kan altid sende os en mail på info@denios.dk eller handle i webshoppen. God sommer!