DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Skal du vælge et stinkskab med eller uden frontskærm?

Du finder de klassiske stinkskabe med frontskærm i mange laboratorier. For de er effektive til at tilbageholde farlige dampe, gasser og aerosoler, og så beskytter de mod ”flyvende farer” som glasskår. Men rent praktisk følger der ofte flere udfordringer med, og derfor giver det ofte mening at sammenligne dem med andre alternativer for at finde den rette løsning. For eksempel arbejdskabinetter med ejektorteknologi, hvor du arbejder uden skærm – og uden barriere. Men hvilken løsning passer bedst til dine behov? Læs med, når vi sammenligner fordelene og ulemperne ved de to løsninger.

Sådan fungerer stinkskabe og arbejdskabinetter

Stinkskabe med frontskærm som beskyttelse

I de klassiske stinkskabe sker udsugningen i det bagerste område, hvor de farlige stoffer bliver tilbageholdt. Området er adskilt fra brugeren med en frontskærm, som alt efter modellen kan flyttes enten manuelt eller elektrisk. På den måde får brugeren adgang til at arbejde med det farlige medie, mens skærmen beskytter brugeren mod de farlige stoffer.

Arbejdskabinetter med ejektorteknologi som beskyttelse

Arbejdskabinetter er udstyret med dyser i bordpladens forkant og i toppen, som leder luftstrømmene – og de farlige stoffer – mod bagvæggen. Her bliver de udsuget målrettet og sikkert. Og på den måde tillader teknologien et åbent arbejdsområde, som er fuldt tilgængeligt for brugeren.

Sammenligning: Her er fordelene og ulemperne ved stinkskabe og arbejdskabinetter

Beskyttelse mod farlige luftbårne stoffer

Både stinkskabe og arbejdskabinetter giver dig en høj beskyttelse mod farlige luftbårne stoffer (fx dampe, gasser, aerosoler eller støv). Her er der dog en væsentlig forskel, som du skal være opmærksom på.

For stinkskabe, som er godkendt efter EN 14175, giver som udgangspunkt et højt sikkerhedsniveau i laboratorie. Men med den forudsætning, at de bliver anvendt korrekt. For når du skal anvende stinkskabet, skal du åbne frontskærmen. Men det bør du kun gøre i det omfang, der er nødvendigt for arbejdet. For jo mere du åbner skærmen, jo mere forringes tilbageholdelsen. Og derfor kan forkert anvendelse forringe beskyttelsen. Men den ulempe undgår du ved at arbejde ved et arbejdskabinet uden skærm. For her er hele fronten åben, mens luftstrømmene driver de farlige stoffer mod bagvæggen, og adskiller arbejdsområdet fra omgivelserne. På den måde undgår du eksponering for de farlige stoffer. Selv hvis du rækker hånden ind i arbejdsområdet.

Beskyttelse mod fysiske farer

Er der risiko for stænk fra dine farlige medier, eksplosioner, glassplinter eller andre flyvende objekter under dit arbejde, så opnår du kun den rette beskyttelse med stinkskabet. Eller ved at du får monteret en skærm på dit arbejdskabinet. For den fungerer som en barriere for de ting, der fysisk vil kunne ramme dig uden den rette beskyttelse. Så før du køber din løsning, bør du se nærmere på dine arbejdsopgaver og overveje, hvilke farer der er risiko for.

Brugervenlighed og effektivt arbejde

Når du kigger på brugervenlighed og effektivitet, har arbejdskabinetterne en klar fordel. For her kan du arbejde med frit, med naturlige bevægelser og i ergonomiske stillinger. Det bør du især tænke ind i dit arbejde, hvis du skal bruge større beholdere eller udstyr, som kræver større bevægelser og råderum. For bruger du i stedet et stinkskab, vil du skulle have skærmen længst muligt nede for at opretholde beskyttelsen. Og det begrænser dit arbejdsfelt.

Med eller uden skærm? Her er et overblik til at gøre valget nemmere

Stinkskabe (med skærm) Arbejdskabinetter (uden skærm)
Beskyttelse mod farlige luftbårne stoffer (fx dampe, gasser, aerosoler eller støv) +++ (ved korrekt brug af skærm) +++
Beskyttelse mod fysiske farer (fx eksplosioner, spild af farlige stoffer eller flyvende glassplinter) +++ + (der fås modeller med skærm som ekstraudstyr)
Brugervenlighed og effektivt arbejde + +++
Ergonomi + +++

Arbejdskabinetter fra DENIOS

Udnyt vores ekspertrådgivning

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.
Vi er klar til at hjælpe dig - også i din virksomhed.

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Vil du vide mere?

Indlæser…
i

Oplysningerne på denne side er blevet udarbejdet omhyggeligt og efter bedste viden og overbevisning. DENIOS ApS kan dog ikke påtage sig nogen form for garanti eller ansvar af nogen art, hverken kontraktmæssigt, erstatningsretligt eller på anden måde, ift. aktualitet, fuldstændighed og korrekthed, hverken over for læseren eller over for tredjemand. Brugen af oplysningerne og indholdet er derfor på eget ansvar. Men under alle omstændigheder skal du overholde den lokale og aktuelle lovgivning.

Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 7:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00