DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Testrum til forskning og udvikling af lithium-ion energilagringssystemer

I mere end 30 år har ads-tec GmbH, med hovedkvarter i Leinfelden-Echterdingen, udviklet og produceret robuste IT-systemer til industriel brug samt komplekse automationsløsninger. Som partner og teknologileverandør inden for batteristyringssystemer til lithium-ion energilagringssystemer er ads-tec involveret i et vigtigt fremtidigt projekt inden for elektromobilitet.

Udfordring og opgave

Et sikkert testrum skulle bygges til forskningsarbejde inden for lithium-ion energilagringssystemer. På dette område og på nuværende tidspunkt giver lovgiver kun vage retningslinjer eller ingen retningslinjer. Hos ads-tec GmbH er sikkerheden en prioritet med "sikkerhed først", hvilket afspejles i en omfattende risikoanalyse.

Løsningen fra DENIOS

I tæt samarbejde med ads-tec har DENIOS' ingeniører udviklet en løsning, der er skræddersyet præcist til virksomhedens behov. Samtidig sikrer løsningen også det højeste sikkerhedsniveau. En lang række mulige farer, som der ikke var generelle svar på, blev diskuteret. En F90 brandsikring (også til T90, G90) med godkendelse fra DIBt i Berlin var et af minimumskravene. Testrummet med et areal på 30 m² opfylder alle brandsikringskrav. ATEX-konformitet er garanteret, og det samme er gældende for kravene til vandbeskyttelse. Derudover er testrummet udstyret med opsamlingskar, som er har et elektrisk ledende indlægskar i polyethylen (PE). For at beskytte medarbejdere yderligere, blev der taget hensyn til et G90-vindue i T90-indgangsdøren.

Udover testrummet blev der sat et andet brandsikkert lager op med en F90 brandsikring. Dette lager skulle anvendes til opbevaring af lithium-ion batterier.

Resultat og kundefordele

Effektiv udnyttelse af pladsen og størst mulig sikkerhed var afgørende for valget af det brandsikre lager. Ads-tec GmbH fik begge dele med de brandsikre lagre fra DENIOS AG. DENIOS' "plug and store" byggemetode, egen konstruktion og moderne produktion i vores hovedkvarter i Bad Oeynhausen i Tyskland samt samspilelt mellem specialafdelingerne i begge virksomheder garanterede hurtig idriftsættelse. Der kunne således ydes et aktivt bidrag til miljøbeskyttelse og beskyttelse af ansatte.

Opdag passende produkter

Testrum til lithiumbatterier

Hvordan tester du dine brugte lithiumbatterier præcist og sikkert? Vi hjælper dig gerne med at fastlægge dine behov.

Se udvalg

Udstyr til testrum til lithiumbatterier

Udnyt DENIOS' brede udvalg af produkter til at indrette dit testrum til lithiumbatterier efter dine behov.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning!

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.

Vores kunderådgivere er klar til at hjælpe dig i din virksomhed!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Indlæg om lignende emne

Case study

Lithium-ion-batterier brændte alt ned - på nær én ting

Har du tænkt over, om der er en bagside til dit effektive elværktøj eller elcykel? Det mærkede en fransk lithium-ion-producent, da deres lokaler pludselig stod i flammer.

Læs mere
Guide

Hvordan tjekker du, om et lithiumbatteri er defekt?

Med vores guide kan du tjekke, om dit lithiumbatteri viser tegn på at være defekt, hvad der være årsagen, og hvordan du handler, hvis dit batteri er defekt. Få guiden her.

Læs mere
Produktguide

Lithiumbatterier: Luk risikoen inde

Håndteringen af lithiumbatterier kommer med farer. Men uanset, om du ønsker at opbevare, håndtere, transportere eller stressteste dine batterier, så finder du den rette løsning til at mindske risikoen hos DENIOS.

Læs mere
Artikel

Opladning af lithiumbatterier: Hvad skal du være opmærksom på forsikringsmæssigt?

Find ud af, hvilke pligter du absolut bør overholde, når du oplader litiumbatterier, for at øge sikkerheden i din virksomhed og undgå unødvendige komplikationer i tilfælde af et forsikringskrav.

Læs mere
Case study

Testrum til forskning og udvikling af lithium-ion

Ads-tec GmbH fra Østrig producerer elektromobile it-systemer. Et nyt brandsikkert lagersystem som testrum, udviklet af DENIOS, tilbød særlige beskyttelsesmuligheder for medarbejderne.

Læs mere
Produktguide

Lithium-ion batterier: Løber du en risiko?

Den potentielle fare ved håndtering af lithium-ion-batterier er stor. For din sikkerhed tilbyder vi et omfattende specialsortiment til opbevaring, transport, håndtering, opladning og testning af lithium-ion.

Læs mere
Hent flere 6 af 12 artikler blev indlæst
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Ring til os eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00