DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Absorbenter - Spørgsmål og svar

Ubesvaret spørgsmål omhandlende absorbenter har en tendens til at opstå igen og igen, og det er ikke kun i købsprocessen. Det sker også ved opbevaring og selve håndteringen af absorbenter.

Det er uden bedst at finde ud af svarene på spørgsmålene på forhånd, og dermed inden der sker lækager. Når lækager og udslip først er opstået, så er der ikke længere tid til at afklare spørgsmålene. Derfor har vi også sammensat de mest stillede spørgsmål om bindlemidler / absorbenter lige her.

Opbevaring af absorbenter

Hvilke absorbenter / bindemidler skal du altid have på lager?

Arbejdsgiver skal anvende en risikovurdering for at afgøre, om opbevaring og håndtering af farlige medier - her i blandt olier og kemikalier - udgør en fare for medarbejdere og andre personer.

I risikovurderingen skal passende afhjælpende foranstaltninger også defineres. Disse passende afhjælpende foranstaltninger bestemmes ud fra de farlige væsker, som der bliver i håndtereret i virksomheden i den daglige drift. Afhængig af de farlige mediers type og mængde samt det arbejde, der udføres med dem. I virksomheden skal der altid være tilstrækkelige bindlemidler til rådighed, som er egnede til at absorbere disse væsker.

Hvor længe kan absorbenter / bindemidler opbevares? Hvad skal du passe på under opbevaring?

Aabsorbenter skal beskyttes mod permanent UV-stråling og opbevares på et tørt sted. Temperaturen spiller næppe en rolle i opbevaringen, da smeltepunktet er 160°C. Hvis disse kriterier er opfyldt, kan de også gemmes og opbevares permanent. Produkternes brugervenlighed skal kontrolleres med jævne mellemrum.

Anvendelse af absorbenter

Skal du teste absorbenterne / bindemidlerne før brug?

Vi har allerede testen kompatibiliteten af vores DENSORB® absorbenter i relation til forskellige kemikalier og olier. Læs mere om DENSORB® her.

På grund af ukontrollerbare påvirkningsfaktorer kan DENIOS ikke garantere en 100% absorberingsevne. For din sikkerhed anbefaler vi, at du selv udfører en kompatibilitetstest og sugetest af dine kemikalier med DENSORB® absorbenter.

Hvad skal du overveje, når du anvender absorbenter / bindemidler?

DENSORB® absorbenter er fremstillet af polypropylen med et smeltepunkt på 160 °C og en antændelsestemperatur på 430 °C. Derfor bør de holdes væk fra varme overflader og åben ild og bør ikke bruges til at absorbere ekstremt varme væsker.

Hvad skal du være opmærksom på, når du har brugte absorbenter / bindemidler?

Type og grad af mætning af den absorberede væske har en betydelig indflydelse på flammepunktet, som i ekstreme tilfælde kan reduceres kraftigt. Da der kan forekomme eksplosioner af gas eller damp og luft i tilfælde af oliespild og absorbering af flygtige kemikalier, skal der også tages hensyn til risikoen for antændelse på grund af elektrostatiske ladninger.

Efter du har brugt absorbenter

Hvordan bortskaffer du brugte absorbenter / bindemidler?

Brugte absorbenter / bindemidler skal bortskaffes i henhold til lovbestemmelserne. Den endelige bortskaffelse afhænger af den absorberede væsker, hvis 'egenskaber' nu er i den bindende fleece. Absorberende fleece - nemlig vores DENSORB® produkter - som er imprægneret med mineralolie skal klassificeres som affald, der kræver særlig kontrol. Det skal endvidere bortskaffes som lignede olieagtigt udstyr.

Vi rådgiver dig gerne

Uanset om det er på telefon, via e-mail eller personligt i din virksomhed - vi hjælper og rådgiver dig gerne. Kontakt os!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Relaterede artikler

Artikel

De 7 største fejl ved tømning af opsamlingskar

Væsker, der lækker, er ikke ualmindeligt, og kan ske når som helst. Men hvad gør du så? Hvordan kommer væsken ud af opsamlingskarret igen, inden karret renses og destrueres? Dette er ikke så ligetil, som man skulle tro. For der kan opstå alvorlige fejl, når opsamlingskar bliver tømt. Her er, hvad du under ingen omstændigheder bør gøre - og hvordan du tømmer et opsamlingskar korrekt.

Læs mere
Video

3 af vores eksperts bedste lækage-tips

Det er ofte de små ting, der gør forskellen - og ved oprydning af spild af farlige medier udgør de forskellen mellem sikkerhed og potentiel fare. I de simple instruktionsvideoer afslører Tobias Authmann, ekspert i farlige medier og foredragsholder ved DENIOS, tre af sine bedste tricks til at undgå lækager.

Læs mere
Artikel

Beredskabsplan: Sådan håndterer du en lækage i 10 trin

Alle virksomheder, der bruger, behandler eller opbevarer farlige medier og væsker, bør have en beredskabsplan til oprydning af spild og lækager. DENIOS' 10-trins beredskabsplan guider dig sikkert og systematisk gennem oprydningsprocessen.

Læs mere
FAQ

FAQ: Alt om korrekt håndtering af olieudslip

Når olien løber, skal du handle hurtigt – ellers kan det få store konsekvenser for både medarbejdere og miljøet. Her i vores FAQ, alt om korrekt håndtering af olieudslip, giver vi dig svar på, hvad du kan – og skal gøre for at være bedst muligt forberedt i tilfælde af olieudslip i din virksomhed.

Læs mere
Interview

Sådan håndterer du en lækage korrekt – vores sagkyndige viser dig hvordan

Tobias Authmann har gennem de sidste syv år været DENIOS akademiets ekspert i arbejdssikkerhed og opbevaring af farlige medier. Hans speciale er forebyggelse af ulykker med fokus på opbevaring og håndtering af farlige stoffer og væsker. Vi har talt med ham om hans erfaringer.

Læs mere
Artikel

Så holdbare er DENSORB absorbenter

DENSORB® absorbenter skal ofte kunne holde til en hel del - f.eks. når de over længere perioder anvendes som absorberende underlag under maskiner. Så absorbenterne er selvfølgelig testet ned til mindste fiber - læs her, hvilke belastnings- og kvalitetstests vi udfører i vores eget testlaboratorium for at sikre den højeste kvalitet.

Læs mere
Hent flere 6 af 8 artikler blev indlæst
i

Oplysningerne på denne side er blevet udarbejdet omhyggeligt og efter bedste viden og overbevisning. DENIOS ApS kan dog ikke påtage sig nogen form for garanti eller ansvar af nogen art, hverken kontraktmæssigt, erstatningsretligt eller på anden måde, ift. aktualitet, fuldstændighed og korrekthed, hverken over for læseren eller over for tredjemand. Brugen af oplysningerne og indholdet er derfor på eget ansvar. Men under alle omstændigheder skal du overholde den lokale og aktuelle lovgivning.

Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se kurv
Vi rådgiver dig gerne!

Ring til os eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Mandag - Torsdag: 8:00 - 16:00 | Fredag: 8:00 - 15:00