DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia

Tel.: 76 24 40 80
E-Mail: info@denios.dk
Internet: www.denios.dk

Opbevaring af brandfarlige væsker i produktionen hos ​​Stadler AG

Stadler Fahrzeug AG har i mere end seks årtier været kendt for produktionen af jernbanekøretøjer til persontransport. Stadler er grundlagt i Zürich i Schweiz og har i dag filialer i Europa og USA. Anlægget i Altenrhein er et kompetencecenter for dobbeltdækker-enheder. Herudover fremstilles sporvogne til det schweiziske marked. Brandfarlige væsker, som skal være hurtigt tilgængelige, anvendes jævnligt i produktionen.

Udfordring og opgave

Stadler Fahrzeug AG var nødt til at opbevare brandfarlige væsker i nærheden af den åbne og rummelige montagehal. Der anvendes en bred vifte af beholderstørrelser fra 5 til 60 liter og op til en kapacitet på 450 liter. Problemet: der var ikke en specifik brandsektion til opbevaring af væskerne med passende ventilation, og der var ikke nogen inddeling af EX-zoner. Derudover var der ikke plads til opsamling af trykgaspakninger, som skal opbevares adskilt fra de brandfarlige medier.

De ansvarlige hos Stadler Fahrzeug AG begyndte at lede efter en passende samarbejdspartner, der kunne gennemføre det kommende projekt. Den ønskede løsning kom fra DENIOS i Schweiz.

Løsningen fra DENIOS

Der blev planlagt et brandsikkert lager fra DENIOS af typen WFP, som skulle opfylde alle kravene fra Stadler Fahrzeug AG og have et gulvareal på kun 10 m². Lageret tilbyder en all-round brandsikring efter F90-standarden (90 minutters brandsikring), og det indre af lageret er fabriksdesignet som en EX-zone 1 for at overholde internationale forskrifter om eksplosionsbeskyttelse.

Der blev integreret reolsystemer for at udnytte pladsen på det lille gulvareal mest muligt. Reolerne giver plads nok til opbevaring af mindre beholdere. Dertil blev lageret også udstyret med belysning, teknisk ventilation og brandalarm, og alle tre funktioner giver den nødvendige sikkerhed ved opbevaring af brandfarlige væsker.

Lageretsystemet har et integreret opsamlingskar i stål, som kan rumme op til 1.350 liter. Det anvendte stål er kemisk og mekanisk modstandsdygtigt. Branddetektoren i lageret sørger for, at dørene lukker automatisk i en nødsituation. Der blev installeret et brandsikkert materialeskab til opbevaring af trykgasbeholdere.

Resultat og kundefordele

Det brandsikre lager fra DENIOS som Stadler Fahrzueg AGs nye opbevaringsløsning overholder ikke kun alle officielle krav og tekniske standarder. DENIOS fremstiller alle produkter in-house og garanterer en professionel installation hos kunden. Dermed tilbydes kunden en all-round service fra den første idé til deres nye opbevaringsløsning, design, udvikling, produktion og frem til vedligeholdelse. Dette bliver ikke leveret på samme måde af nogen anden udbyder.

Løsningen fra DENIOS giver merværdi for Stadler AG, idet lagersystemet er mobilt og kan om nødvendigt flyttes til en anden lokalitet i virksomheden eller flyttes udenfor - forudsat at de nødvendige sikkerhedsstandarder er på plads det nye opstillingssted.

Opdag passende produkter

Brandsikre lagre

De brandsikre lagre fra DENIOS giver dig en pålidelig, dobbeltsidet F 90 (REI 90) brandbeskyttelse. Få gavn af testet sikkerhedskoncept til opbevaring af dine brandfarlige medier!

Se udvalg

Udstyr til lagre til farlige medier

Udforsk vores udstyrsmuligheder til lagre til farlige materialer, brandsikre lagre samt lagre til peroxider og lithium-ion-batterier.

Se udvalg

Udnyt vores ekspertrådgivning!

Skræddersyet rådgivning, service og produkter er vores styrke.

Vores kunderådgivere er klar til at hjælpe dig i din virksomhed!

Gratis ekspertrådgivning 76 24 40 80

Indlæg om lignende emne

Artikel

Fra idé til produkt: Sådan bliver et DENIOS opsamlingskar skabt

Tag et kig bag kulisserne hos DENIOS! Her ser du, hvordan opsamlingskar af plast bliver fremstillet i vores virksomhed: Fra den første idé i vores innovationsafdeling og gennem godkendelsesprocessen til det færdige produkt, som vi fremstiller i vores egen produktion.

Læs mere
FAQ

Risikovurdering til farlige medier

Håndterer, bruger eller opbevarer du farligt gods? Så kan du ikke undgå risikovurdering. For i 25 år har det været en central del af arbejdsmiljø og –sikkerhed. Så i vores FAQ besvarer vi de spørgsmål, som ofte popper op, når emnet ”risikovurdering til farligt gods” er på programmet.

Læs mere
Artikel

De 7 største fejl ved tømning af opsamlingskar

Væsker, der lækker, er ikke ualmindeligt, og det kan ske når som helst. Men hvad gør du så? Hvordan kommer væsken ud af opsamlingskarret igen, inden karret resnes og destrueres? Dette er ikke så ligetil, som man skulle tro. Der kan opstå alvorlige fejl, når opsamlingskar bliver tømt. Her er, hvad du under ingen omstændigheder bør gøre - og hvordan du tømmer et opsamlingskar korrekt.

Læs mere
Guide

4 trin: Sådan vælger du det rigtige opsamlingskar

Som leverandør og producent af det største udvalg af opsamlingskar kan vi forsikre dig: Der findes et opsamlingskar til ethvert behov. Her viser vi dig, hvordan du finder det rette opsamlingskar til dine behov og medier.

Læs mere
Artikel

Opsamlingskarret - Vores klassiker siden 1986

Nogle gange bliver en simpel idé en reel innovation. En forretningsidé udspringer af en innovation, og en gruppe vokser ud af virksomheden. Du kan finde ud af, hvilken rolle en gammel Volkswagen spillede i udviklingen af opsamlingskarret her.

Læs mere
FAQ

Undgå eksplosioner effektivt: din guide til Ex-beskyttelse

Eksplosionsbeskyttelse kommer hurtigt på dagsordenen i mange brancher. For med mange af de dagligt anvendte medier følger der en potentiel risiko for eksplosioner. Men uanset om det drejer sig om transport, opbevaring eller noget helt tredje, skal de rette foranstaltninger implementeres for at beskytte medarbejdere og anlæg.

Læs mere
Menu
Log ind
Din kurvTilføjet til varekurv
Se varekurv